Dani ludbreške Svete nedjelje: Filmska glazba u izvedbi Puhačkog orkestra

vv | 30.8.2023. u 10:00h | Objavljeno u Društvo
U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje, još od 1997. godine, Puhački orkestar grada Ludbrega daruje građanima koncerte promenadnog karaktera koji su se izvodili na otvorenom. Tradicija će se nastaviti i ove godine, ali u nešto izmijenjenom obliku.


- Koncert će ove godine biti u dvorani Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak", dakle u zatvorenom prostoru, a repertoar koji ćemo svirati bit će filmska glazba. Izvodit će se glazba iz crtanih filmova kao što su Kralj lavova, Aladin, Ljepotica i zvijer i slično. Bit će i poznate glazbe iz filmova kao što su Pirati s Kariba, Jurski park, Pink Panter i mnogi drugi - najavljuje dirigent Marko Novak.

Ono što je dodatna zanimljivost ovog koncerta je veliko platno na kojem će se tijekom cijelog koncerta puštati kadrovi iz filmova čija glazba će se izvoditi.

- Vjerujemo da će biti za svakoga ponešto, od onih najmlađih do najstarijih ljubitelja filmova i glazbe. Program je vrlo zahtjevan stoga koristim priliku da zahvalim svim članovima orkestra na trudu i uloženom vremenu - poručuje Marko Novak.

Koncert je na rasporedu u srijedu, 30. kolovoza, s početkom u 20 sati.