Dani Josipa Klime: Pobjednici Natjecanja Papandopulo će održati pobjednički koncert

vv | 5.3.2024. u 19:40h | Objavljeno u Društvo

7. dani Josipa Klime ove će se godine održati od 7. do 12. ožujka. Posvećeni su komornoj glazbi, jednom od područja kojem je glazbenik dao najveći doprinos. U to je smislu središnji događaj manifestacije Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u dijelu koji se odnosi na komornu glazbu. To znači da će pobjednici Natjecanja Papandopulo održati pobjednički koncert u Varaždinu u okviru 7. Dana Josipa Klime.

Koncert će se održati u utorak, 12. ožujka 2024. godine u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu s početkom u 19.00 sati. Koncert će se održati u suradnji sa Koncertnim uredom Varaždin, HNK u Varaždinu i natjecanjem mladih glazbenih umjetnika Papndopulo.

Osim ovog, predviđen je i koncert na kojem će svirati Trio u sastavu Lucija Stilinović, flauta (pobjednica Papandopula 2021. u kategoriji flaute), Hiwote Tadesse, viola i Veronika Čiković, harfa koji će se održati u Glazbenoj školi u Varaždinu u četvrtak, 7. ožujka 2024. godine s početkom u 19.00 sati.

U okviru programa 7. dana Josipa Klime, u Glazbenoj školi u Varaždinu održat će se i okrugli stol posvećen komornoj glazbi, posebice njenom središnjem sastavu – gudačkom kvartetu – pod nazivom Gudački kvartet ili utopija ravnopravnog dijaloga na kojem će govoriti dr.sc. Davor Brđanović, prof. art. Goran Končar te muzikolog Vedran Lesar.