Danas „Bitka za utvrdu Čanjevo“ uz originalan i zanimljiv program za posjetitelje

Varaždinske vijesti | 2.10.2021. u 07:56h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Općine Visoko i uz domaćinstvo Praškocijevih haramija danas će biti uprizorena 16. „Bitka za utvrdu Čanjevo“.

Program će početi u 12 sati 3D turnirom streličarskog kluba „Cekin“, a od 14 sati predviđena je rekreacijska vožnja u organizaciji BK Guvernal Visoko, od sjedišta Općine do Utvrde Čanjevo.

Ovaj put duljina rute je osam kilometara i prilagođena je svim uzrastima, a okupljanje biciklista počinje u 13 sati na sportskom igralištu OŠ Visoko.

Od 15 sati na utvrdi Čanjevo slijedi podizanje logora vitezova/haramija, a od 16 sati predviđeno je okupljanje gostiju i druženje.

Glavni dio manifestacije, opsada grada Čanjeva sa sudionicima Praškocijevim haramijama, održat će se u 18 sati noćnim napadom na utvrdu.

- Molimo posjetitelje da se strogo pridržavaju svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, kao i svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski. Molimo vas za odgovorno ponašanje, kako bi se zaštitilo ne samo vlastito zdravlje, već i zdravlje svih ostalih pripadnika zajednice. Također, savjetujemo posjetitelje da dođu u odjeći i obući, prikladnoj za boravak na otvorenom - poručuju iz Općine Visoko.