Dan varaždinskog placa, u subotu 17. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine Foto: Ilustracija/Gradska tržnica Varaždin

Dan varaždinskog placa, u subotu 17. rujna uz tradicionalno natjecanje u pripremanju kotlovine

| 5.9.2022. u 18:18h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska Gradska tržnica, za subotu 17. rujna najavljuje najveću godišnju veselicu – slavi se Dan varaždinskoga placa!

Nakon dvije godine pandemijske stanke, proslava Dana placa ponovo će objediniti dobru hranu i društvo, a središnji će događaj biti tradicionalno natjecanje ekipa u pripremi kotlovine. Prijave ekipa su u tijeku, stoga se svi željni dobrog gastronomskog iskustva mogu prijaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., broj telefona 320 956, ili putem Facebooka Gradske tržnice. U ekipi mogu biti tri člana. Organizatori i sponzori osiguravaju kotlete i kobasice, kruh, tanjure i pribor za jelo, a u vlastitom aranžmanu članovi ekipe trebaju se pobrinuti za opremu i začine. Natjecatelji trebaju biti spremni na tržnici u 09.30 sati.

Bit će ovo dobra prigoda za sve vješte s kuhačama da pokažu svoje umijeće, jer varaždinska tržnica pripremila je vrijedne nagrade za tri prvoplasirane ekipe, a birat će se i najsimpatičnija te najopremljenija ekipa. O najboljima će odlučivati komisija kojoj će na čelu biti Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza. Nakon ocjenjivanja, kotlovina će biti nuđena posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 20 kuna.

Dobra atmosfera na Danu placa je zajamčena jer će uz zavodljive mirise kotlovine i dobru kapljicu, posjetitelje tijekom natjecanja zabavljati najpoznatiji hrvatski ulični svirači Kraljevi ulice, te domaći tamburaški sastav Špancir .

Dan varaždinskog placa događaj je koji se ne propušta i prigoda je za druženje s prijateljima i obitelji. Vrijedi stoga prošetati tržnicom u subotu, isprobati kotlovinu i uživati u tradicionalno dobroj atmosferi kakva se može doživjeti samo 'vu Varaždinu na placu'.

Galerija slika