Dan tehničke kulture u subotu kod Starog grada uz zmajeve, rakete i robote Foto: Krešimir Đurić

Dan tehničke kulture u subotu kod Starog grada uz zmajeve, rakete i robote

Varaždinske vijesti | 31.5.2019. u 09:05h | Objavljeno u Društvo

Zajednica tehničke kulture Grada Varaždina organizira Dan tehničke kulture u subotu 1. lipnja kod Starog Grada od 10 do 12 sati, odnosno na drugim lokacijama prema specifičnim potrebama udruga. Ova manifestacija sastavni je dio javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Varaždina.

Bit će tu zmajeva, balona, lampiona, raznih letjelica s daljinskim upravljanjem i ugrađenim kamerama za snimanje iz zraka, inovacija, modelarskih uradaka, raketa, radiouređaja, robota, fotografija, fotoaparata, biciklista i kajak kanua. Posjetitelji, posebno mladi, moći će isprobati modelarske strojeve, robotska kolica, izradu i podizanje zmajeva, održavanje veza, voziti bicikl na improviziranom prometnom poligonu te kupiti izrađene suvenire.

Pored aktivista zajednica tehničke kulture Grada Varaždina i Varaždinske županije, sudjelovati će i aktivisti Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin s više sekcija i vrsta aktivnosti, zatim Modelarski centar sa zrakoplovnim modelima i modelarskim automobilima, Radioamaterska udruga Sloga sa svojom opremom, Kajak kanu klub s kajacima i kanuima koje sami izrađuju, Foto klub Sloboda i Foto klub Varaždin s predstavljanjem svojih aktivnosti. Očekuju se i učenici osnovnih i srednjih škola, te ostali građani da spontano sudjeluju u ovoj lijepoj manifestaciji tehničke kulture i pokažu čime se bave u slobodno vrijeme. Sve to snimati će fotoamateri.