Dan otvorenih vrata Drone Pilot Academy – razgovori s građanima i pokazne vježbe dronovima!

Varaždinske vijesti | 20.7.2021. u 20:15h | Objavljeno u Društvo

Fakultet organizacije i informatike, u suradnji s partnerima, organizira Dan otvorenih vrata Drone Pilot Academy, u srijedu, 21. srpnja.

Na ovaj način želimo omogućiti da čim veći broj zainteresiranih učenika, studenata i građana iznad 16 godina dobije pravovremene i potpune informacija o edukaciji za upravljanje bespilotnim letjelicama.

- Sve zainteresirane pozivamo da se priključe online informativnom razgovoru koji će se održati u srijedu, 21. srpnja, s početkom u 11 sati. Sudjelovanje je moguće bez prethodne prijave, a sudionici će saznati sve informacije o edukaciji i moći postaviti pitanja koja ih zanimaju poput trajanja edukacije, vrste dronova kojom će letjeti, koliko sati leta je predviđeno... Priključenje je moguće putem sljedeće poveznice: https://meet.google.com/vir-gbyp-gad - ističu iz FOI-ja.

Nakon informativnog razgovora, u srijedu će, s početkom u 12:15 sati biti organizirana pokazna vježba letenja dronovima na području Skate parka (Ulica Gustava Krkleca 3, Varaždin) gdje će svi zainteresirani vidjeti dio vještina koje će polaznici prolaziti na edukaciji.

- Pozivamo sve zainteresirane da se priključe, saznaju sve informacije o edukaciji i iskoriste priliku da postanu dio prve generacije drone pilota osiguravši svoje mjesto po promotivnoj cijeni od 1.000 kn! Broj mjesta je ograničen! Za sve dodatne informaciji zainteresirani se mogu javiti organizatorima edukacije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - dodaju iz fakulteta.

Drone Pilot Academy edukacija je u trajanju od 5 dana tijekom koje će polaznici naučiti kako na odgovoran način upravljati bespilotnim letjelicama. Iskusni edukatori prenijet će teorijska i praktična znanja, a za sve polaznike osigurana je oprema – bespilotne letjelice za korištenje tijekom edukacije. Organizatori edukacije su Fakultet organizacije i informatike (FOI), Varaždinska županija i Europski Talent Centar Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije, a projekt podupiru Elektrostrojarska škola Varaždin, Orqa d.o.o., Looma, Limitless Design, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo i AVITEH Audio Video Tehnologije d.o.o.