Crteži vrtićkih mališana na kutijama za kokice u ivanečkom kinu Foto: Kino Ivanec

Crteži vrtićkih mališana na kutijama za kokice u ivanečkom kinu

Varaždinske vijesti | 10.4.2017. u 13:13h | Objavljeno u Društvo

Kino Ivanec sasvim sigurno je jedino kino u Hrvatskoj koje se može pohvaliti originalnom marketing idejom na - kutiji za kokice! Naime, bacite li oko na kutije, vidjet ćete da su ukrašene crtežima klinaca ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice.

A kako je došlo do toga? Tako da su polaznici iz skupina Cipelići, Zvončići i Srčeka pozvani da vide novo kino, nakon čega su dobili zadaću da svoje dojmove prenesu na papir. Dakako da je nakon toga nastala sva sila crteža inspiriranih posjetom kinu. Među njima, odabrano je osam najboljih dječjih ostvarenja koje je Pučko otvoreno učilište potom apliciralo kao stalni reklamni i zaštitni znak svojih velikih i malih kutija za kokice.

Dizajn najmanje promo kutije rađen je po crtežu učenice 5. razreda, Laure Putar. Grafičku pripremu odradila je mlada ivanečka studentica Tamara Bregović, koja je putem Facebooka sama ponudila pomoć i time omogućila realizaciju ove simpatične ideje. Tu priči još nije kraj, jer Kino Ivanec je, kao nagradu za trud, vrtiću poklonilo besplatnu projekciju animiranog filma "Mali princ", koja ih je oduševila. I temeljem tog posjeta kinu također su nastali prekrasni crteži, no to je već tema za jednu drugu priliku. Spomenimo tek da je ideju s kutijama za kokice pohvalila i Kino mreža, koja okuplja nezavisne kinoprikazivače u Hrvatskoj.