Covid potvrde u školama: na Elektrostojarskoj školi zaposlenici će se testirati sami, što ako odbiju? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Covid potvrde u školama: na Elektrostojarskoj školi zaposlenici će se testirati sami, što ako odbiju?

IHR/Varaždinske vijesti | 12.11.2021. u 15:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Danas do 14 sati iz Ministarstva nismo dobili još nikakve upute, ali mi na Elektrostrojarskoj školi Varaždin dogovorili smo na koji će se način provoditi provjera Covid potvrda i testiranja zaposlenika koji ih nemaju, tako da smo mi spremni - rekao nam je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole Varaždin.

Naime, od utorka, 16. studenog bez Covid potvrda ili negativnog testa ni zaposlenici škola neće moći na svoje radno mjesto. Prema anketi koju su proveli na toj školi, od 125 zaposlenika, trenutno njih 20 nemaju Covid potvrdu.

- Prvu rundu testova, 100 komada, smo kupili i to će nam biti dovoljno za mjesec dana. Zaposlenici koji nemaju Covid potvrde potpisat će da su u testove preuzeli i oni će imati obavezu svaka dva dana testirati se kod kuće. Ako će biti negativni, o tome će obavijestiti voditelja nastave te će doći u školu, a ako će biti pozitivni, neće doći u školu te će o tome također obavijestiti voditelja nastave - rekao je Kos.

Rekao je kako su proteklih dana puno na školi razgovarali i razmišljali kako sve organizirati.

- Prva je varijanta bila da ćemo raditi testiranje u školi, ali na kraju smo odlučili za varijantu da nabavimo testove na koronu te da će se zaposlenici sami testirati kod kuće - doznali smo od ravnatelja Elektrostrojarske škole Varaždin.

No što u slučaju da nastavnici odbiju testiranje?

- U tom slučaju zamolit ćemo ih da pripreme izjavu, s imenom i prezimenom da se ne žele testirati - rekao je Kos.

Na pitanje kome će tu izjavu predati kaže da trenutno ne zna.

- Na ravnateljima škola je da sami organiziraju nastavu jer oni i najbolje poznaju situaciju u svojoj školi. Vjerujem da na našoj školi neće biti odbijanja testiranja, a hoće li takvi nastavnici dobiti otkaz, nije na meni, to je na Ministarstvu - rekao je Kos.