Colas Hrvatska dobio još jedan vrijedan posao na hrvatskim prometnicama

VV/Index.hr | 30.1.2022. u 12:03h | Objavljeno u Društvo

Hrvatske autoceste (HAC) su objavile da su odabrale zajednicu ponuditelja koju čine Colas i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak, s ponudom vrijednom 281.34 milijuna kuna bez PDV-a kao ekonomski najpovoljnijom, objavljeno je na Indexu.hr.

Ukupna vrijednost ponude s PDV-om varaždinskog Colasa i Geotehnike iz Selca iznosi 351.7 milijuna kuna, stoji u odluci objavljenoj u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Kako iz HAC-a navode u odluci o odabiru, ponuda u potpunosti zadovoljava uvjete iz dokumentacije o nabavi, a odabrana je kao ekonomski najpovoljnija. Na odluku o odabiru žalba se može uložiti u roku od 10 dana od njezina primitka.

Inače, vlada je početkom veljače prošle godine usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik-Sisak, duljine 10.9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

HAC je početkom ožujka lani raspisao javno nadmetanje za posljednju dionicu autoceste A11 Zagreb - Sisak, dionicu Lekenik-čvor Sisak, s procijenjenom vrijednosti tih radova od 300 milijuna kuna.

Na to je javno nadmetanje pristiglo devet ponuda, njihova se vrijednost kretala od 281 do 365 milijuna kuna (bez PDV-a), a HAC je tri ocijenio valjanima te sredinom listopada za izvođača radova za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak kao ekonomski najpovoljniju ponudu odabrao onu zajednice ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, s cijenom ponude od 281.33 milijuna kuna (sve su cijene bez PDV-a).

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci