"Coca-Colina podrška mladima": U opuštenom i zabavnom ozračju stjecali konkretna i korisna znanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.6.2018. u 20:02h | Objavljeno u Društvo

Prvi val besplatnoga programa Coca-Colina podrška mladima završen je trodnevnim radionicama održanima od 13. do 15. lipnja u Varaždinu.

Nakon što je prošle godine kroz program osnaženo 250 nezaposlenih mladih u četiri hrvatska grada, u ovogodišnjemu ciklusu priliku za sudjelovanje u radionicama koje će ih pripremiti za tržište rada imat će 1000 nezaposlenih mladih diljem Hrvatske.

Iskustva koja su mladi podijelili na radionicama potvrđuju kako je tržište rada iznimno konkurentno, a poslodavci traže praktična i primjenjiva znanja te su stoga Coca-Coline radionice odlična prilika za sve mlade željne znanja da povećaju svoju konkurentnost. U prošlogodišnjemu su ciklusu radionice pomogle da čak 30 posto polaznika već u prvih nekoliko mjeseci nakon njihova završetka pronađe posao.

Takvu se ishodu nada i ovogodišnja polaznica Nataša Pizek Meštrić iz Varaždina.

- Vrhunski i posvećeni predavači, mentori spremni odgovoriti na svako naše pitanje i praktična znanja koja su odlična nadogradnja onima stečenima na fakultetu samo su dio onoga što nam je Coca-Cola osigurala tijekom ovoga programa. Usto, s radionica ću ponijeti nova vrijedna poznanstva i prijateljstva. U opuštenome i zabavnome ozračju stjecali smo konkretna i korisna znanja te gradili bolji položajna tržištu rada i svoju budućnost - istaknula je Nataša.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanja sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima ih je prenosila Kristina Popović, stručnjakinja Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potragu za kadrovima. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači Vesna Kezdorf, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

Nakon povoljnih reakcija zadovoljnih polaznika u Zagrebu, Splitu, Zadru, Dubrovniku i Varaždinu program će se Coca-Colina podrška mladima nastaviti na jesen, a svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice putem mrežne stranice projekta.

Označeno u