Članovi Plesnog kluba Takt iz Varaždina postigli sjajne rezultate na dva natjecanja u Zagrebu

Varaždinske vijesti | 1.4.2022. u 14:50h | Objavljeno u Društvo

U zagrebačkom Domu sportova, u organizaciji Plesnog kluba Spin održano je Prvenstvo Hrvatske u latinsko-američkim plesovima i Zagreb dance grand prix natjecanje u sklopu kojeg su održani HSPS bodovni turnir, HSPS otvoreni međunarodni turnir te DSE međunarodni turnir. (HSPS – Hrvatski sportski plesni savez, DSE – Dancesport Europe).

Sudjelovalo je više od 700 sportaša, a na međunarodnom dijelu natjecanja natjecali su se sudionici iz čak 11 zemalja. Sportaši Plesnog kluba Takt iz Varaždina natjecali su se na sva 4 natjecanja u nekoliko disciplina i oblika natjecanja u sportskom plesu.

Rezultati su bili iznad svih očekivanja. Na državnom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima, članovi Plesnog kluba Takt iz Varaždina osvojili su ukupno 12 medalja od čega 4 zlatne medalje i 4 naslova državnih prvaka/viceprvakinja, 1 zlatnu medalju u apsolutnom poretku, 2 srebrne medalje i 2 naslova državnih viceprvaka te 5 brončanih medalja.

Ema Biškup osvojila je naslov državne prvakinje u kategoriji odraslih te brončanu medalju u kategoriji U21. Linda Šoštarek osvojila je naslov državne prvakinje u kategoriji mladeži.

Ivan Ratković i Ivana Matić postali su državni prvaci u kategoriji veterana 1 (plesni parovi) Grupa Sparkles (Karolina Bogović, Emili Šobak, Dora Dumešić, Anja Strelec) postale su državne prvakinje u kategoriji mlađe mladeži (mali timovi).

Anja Strelec apsolutna je prvakinja u kategoriji osnovaca solo. Ivan Pilinger i Anja Strelec državni su viceprvaci u kategoriji osnovaca (plesni parovi).

Grupa Next level (Linda Šoštarek, Ema Biškup, Luka Gladović, Elena Majcen) državni su vicprvaci/viceprvakinje u kategoriji mix age (mali timovi).

Matej Bolšec i Karolina Bogović osvojili su brončanu medalju u kategoriji mlađe mladeži (plesni parovi). Barbara Videc osvojila je brončanu medalju u kategoriji mlađih osnovaca.

Ela Alibašić osvojila je brončanu medalju u kategoriji mladeži. Viktoria Ptiček osvojila je brončanu medalju u kategoriji odraslih.

Plasman u finale ostvarili su i Dita Habuzin (4. mjesto – mlađi osnovci), Dora Dumešić (5. mjesto – osnovci – sudjelovalo je 13 natjecateljica), Emili Šobak (5. mjesto-mlađa mladež/sudjelovalo je 40tak natjecateljica), Iva Friščić (6. mjesto – starija mladež sudjelovalo je 30tak natjecateljica).

Na državnom prvenstvu u polufinalna natjecanja uvrstili su se i (Korina Eršeg, Karolina Bogović, Luna Papec, Maja Racanović) dok je u četvrtfinalu svoje natjcanje završila Nina Đipalo Čelik.

Na HSPS otvorenom međunarodnom turniru osvojeno je ukupno 6 odličja. U zahtjevnoj međunarodnoj konkurenciji u 2 kategorije osvojeni su pehari, zlatne medalje i naslov na Zagreb dance grand prixu čemu su pridodani pehari i dvije srebrne medalje te pehari i dvije brončane medalje za plasmane na postolje na međunarodnom turniru.

Linda Šoštarek osvojila je Zagreb dance grand prix u disciplini standardnih plesova u kategoriji mladeži. U tom finalu imali smo čak 4 članice kluba. Natali Franolić osvojila je brončanu medalju, Ela Alibašić, 4. mjesto, a Luna Papec 5. mjesto.

Ema Biškup osvojila je Zagreb dance grand prix u disciplini standardnih plesova u kategoriji odraslih dok je tik uz nju sa srebrnom medaljom na postolju bila naša Viktoria Ptiček.

Karolina Bogović u konkurenciji 40tak natjecateljica doplesala je do finala i osvojila izvrsno 2. mjesto u disciplini latinsko-američkih plesova dok je njezina klupska kolegica Korina Eršeg završila na izvanrednom 5. mjestu.

Ema Biškup i Viktoria Ptiček bile su izvrsne i u disciplini latinsko-američkih plesova gdje je Ema osvojila brončanu medalju, a Viktoria izvrsno 4. mjesto.

Na HSPS bodovnom turniru osvojene su čak 23 medalje: Barbara Videc (2 zlatne), Anamari Čanjevac (2 plasmana na 4. mjesto), Vana Biškup (1 zlatna i 1 srebrna), Dora Dumešić (1 zlatna i 1 srebrna), Korina Eršeg (2 zlatne), Luna Papec (srebrna i brončana), Viktoria Ptiček (zlatna i srebrna), Maja Racanović (srebrna i brončana), Ela Alibašić (brončana i srebrna), Natali Franolić (zlatna i srebrna), Linda (zlatna), Iva Friščić (srebrna i plasman na 4. mjesto), Ema Biškup (srebrna), Luka Gladović i Elena Majcen (srebrna i brončana)

Na DSE međunarodnom turniru u konkurenciji parova (uglavnom državnih prvaka i viceprvaka okolnih zemalja, Slovenije, Mađarske, Srbije, Rumunjske, Češke) državni viceprvaci u standardnim i latinsko-američkim plesovima u kategoriji osnovaca Ivan Pilinger i Anja Strelec osvojili su odlično 5. mjesto dok su njihovi klupski kolege i reprezentativci u kategoriji mlađe mladeži Matej Bolšec i Karolina Bogović ostali nadomak finala sa osvajanjem 7. mjesta.