ČITANJE NA KOTAČIMA Održano posljednje događanje "Vršnjačka promocija knjige"

Varaždinske vijesti | 15.9.2023. u 09:18h | Objavljeno u Društvo

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof provela je svoje posljednje događanje u sklopu javne kampanje za podizanje svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju pod nazivom „Vršnjačka promocija knjige“.

Cilj događanja bila je promocija knjiga od strane učenika osnovne škole. Kako je interes za ovo događanje bio velik, bibliobus je odradio promotivnu vožnju kroz naselja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum te posjetio škole u Brezničkom Humu, Novom Marofu, Podrutama, Završju i Remetincu.

Učenici su predstavili svoje omiljene knjige te pročitali ulomke iz istih. Upravo se kroz čitanje na glas potiče popularizacija knjige i čitanje kao kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Među najdražim knjigama ističu se one o nogometu te Gregov dnevnik. Pored razgledavanja knjiga, učenici su dobili pristupnice za bibliobus te sve potrebne informacije za učlanjenje u pokretnu knjižnicu.

Događanje je provedeno u sklopu projekta „Čitanje na kotačima” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu projekta provedene se brojne radionice i jednodnevna događanja. Sa završetkom ovog događanja knjižnica je obilježila uspješan završetak projekta i nabavu prvog bibliobusa u Varaždinskoj županiji koji već 3 mjeseca dostavlja knjige na teritorijalno izoliranim područjima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum.

Galerija slika