Čiji su radovi i gluma bili najbolji na ovogodišnjoj županijskoj smotri LiDraNo?

VV | 16.3.2022. u 20:06h | Objavljeno u Društvo

OŠ Petrijanec bila je domaćin županijske smotre LiDraNo 2022 koji je održan pod krilaticom "Čitajmo s osmjehom, pišimo s radošću, govorimo sa smjelošću“. Na ovogodišnjoj županijskoj smotri literarnog, dramskog-scenskog i novinarskog stvaralaštva sudjelovalo je 98 učenika iz 37 škola Varaždinske županije, koji su se predstavili pisanjem i glumom.

Najbolji u riječi

- U vrijeme kada društvo kroz digitalnu tranziciju te u digitalnim tehnologijama vidi osnovu za razvoj, inspirativno je vidjeti da u učenicima još uvijek postoji potreba za izražavanjem kroz govorenje, pisanje, glumu i traženje lijepoga tamo gdje ga ne nalazi baš svatko. To je LiDraNo! - ustvrdila je Valerija Paljak, ravnateljica OŠ Petrijanec i predsjednica Provedbenog povjerenstva Županijske smotre, dok je smotru otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec.

275849310_339310284893140_3393750229394980096_n.jpg

U kategoriji literarnog stvaralaštva za državnu smotru predloženi su radovi radovi "Dobro došle, ribice!" Tese Hrnčić iz OŠ Petrijanec (mentorica Željka Rabuzin), "Prozne hiže" Martina Žuna iz područne škole Antuna Gustava Matoša Gornja Voća (mentorica Dubravka Tuđan), "Sreća u očima jednog dječaka" Roka Hercega iz OŠ Cestica (mentorica Maja Skupnjak), "Kad knjige progovore" Ive Plišo iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice (mentorica Sanja Habek), "Ona, ledena" Mateja Vitkovića iz II. OŠ Varaždin (mentorica Mirjana Halusek), "Jesen diši" Klare Blaži iz OŠ Novi Marof (mentorica Ljubica Bešenić), "Umjetnički ponedjeljak" Tonke Tkalec iz II. OŠ Varaždin (mentorica Maja Šmic). Pohvaljeni su radovi: "Gospon Sović" Samante Herceg iz I. OŠ Varaždin (mentorica Ana Ilić), "Priča jednog stabla" Adriana Gerića iz OŠ Trnovec (mentor Mihael Novosel) i "Pot črešnju" Marije Kranjec iz OŠ Ljubešćica (mentorica Sanja Horžić).

Među pristiglim samostalnim novinarskim radovima za državnu smotru predloženi su "Gdje je nestao čovjek?" Mateja Vitkovića iz II. OŠ Varaždin (mentorica Mirjana Halusek), "Amigos para siempre, prijatelji zauvijek" Marte Klaneček iz OŠ Petrijanec (mentorica Željka Rabuzin), "Život u Fasciklu" Ree Kanižić iz OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija (mentorica Maja Priher), "Na prvoj crti obrane" Petre Galić iz OŠ grofa Janka Graškovića iz Klenovnika (mentorica Marija Konjević) te "Znanje leži pod krošnjama" Vande Vitez iz OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica (mentorica Sanja Habek).

indeksiraj.jpg

Pohvaljeni su radovi: "Željko je uspio" Julije Vinceković iz OŠ Petrijanec (mentorica Željka Rabuzin) te "Modrice za život" Stephany Težak iz OŠ Šemovec (mentorica Marta Vrban).

Od prijavljena četiri školska lista iz Osnovne škole "Petar Zrinski" iz Jalžabeta, Osnovne škole Petrijanec, II. osnovne škole Varaždin te Osnovne škole grofa Janka Draškovića, Klenovnik, članovi Povjerenstva za Državnu su smotru predložili sve pristigle uratke.

Od pristiglih radijskih emisija za državnu smotru LiDraNo predloženi su "Crvenkapica i tri praščića" Jasmine Bartolec iz OŠ Novi Marof (mentorica Sunčica Križan-Kadi), "Čitaj" Ive Farkaš i Mile Aralica iz I. OŠ Varaždin (mentorica Marija Hublin) te "Greška" Klare Samoborec iz OŠ Šemovec (mentorica Maja Vitković).

Najbolji glumci

U Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" u Novom Marofu održani su pojedinačni scenski nastupi. Za državnu smotru LiDraNo, a ujedno i za županovu nagradu, predloženi su nastupi Lare Vađon iz OŠ Sveti Đurđ (mentorica Snježana Hranić), Jana Rendića iz VI. osnovne škole Varaždin (mentorica Martina Špičko) te Katarine Ivančević iz II. osnovne škole Varaždin (mentorica Maje Šmic). Posebnu pohvalu dobio je nastup Eme Štrlek iz Osnovne škole Vidovec (mentorica Kristinka Štefan).

-

Označeno u