Cezar na rimskim iskopinama: U Varaždinske Toplice stiže igra o moći, idealima, moralu i etici

vv | 30.6.2022. u 16:05h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinske Toplice u četvrtak navečer stiže igra o moći, idealima, moralu i etici. Naime, na rimskim iskopinama ponovno će oživjeti duh tog vremena, a koliko se malo toga u dvije tisuće godina promijenilo otkrit ćete u odličnoj predstavi Cezar, najavljuju organizatori.

Predstava je igra o moći, političkom oportunizmu, pohlepi, prevari, idealima, moralu i etici, a izvest će ju kazalište Gllugl. Temelji se na poznatoj drami Williama Shakespearea Julije Cezar gdje je u svrhu postizanja cilja dozvoljeno sve.

Naglasivši kako ovakvim i sličnim događajima obogaćuju kulturnu ponudu Varaždinskih Toplica, direktorica gradske Turističke zajednice Lanja Husnjak pozvala je sugrađane da im se večeras pridruže i uživaju u pravoj poslastici za sve ljubitelje Shakespearea.

- S obzirom da će nam jedinstvena i bogata antička baština večeras ponovno oživjeti, vjerujem da će publika itekako uživati u ovoj predstavi. Predstava će biti odličan spoj našeg prekrasnog arheološkog lokaliteta, kulturne baštine po kojoj smo poznati, ali i današnjice – rekla je Husnjak.

Predstava počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.