Četvrtašima i učiteljicama topličke škole nagrada za slovaricu kojom su predstavili svoj kraj Foto: Martina Kos-Grabar

Četvrtašima i učiteljicama topličke škole nagrada za slovaricu kojom su predstavili svoj kraj

VV / Mirna Veraja | 11.7.2022. u 09:35h | Objavljeno u Društvo

Izdavačka kuća "Školska knjiga" od 2017. godine organizira natječaj "Slovarica mojega kraja". Ove godine u natječaju su sudjelovali i učenici 4.a i 4.b razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama te njihove učiteljice Mirna Veraja i Biserka Bešenić. Osvojili su odlično 3. mjesto te im je 7. srpnja uredništvo "Školske knjige" službeno uručilo nagrade.

Svaka slovarica je na poseban način crtežima kulturnih ustanova, znamenitih osoba, rijeka, gora i zavičajnih pojmova trebala prikazati pojedini kraj naše predivne domovine. Osvojivši 3. mjesto, pokazali su da su vrlo vješti i precizni u prezentiranju svih posebnosti Varaždinskih Toplica.

Slovarica obiluje pojmovima i crtežima karakterističnim za Varaždinske Toplice, a nastala je u likovnoj tehnici akvarela i crnog flomastera, prema sugestiji učiteljice likovne kulture Viktorije Balog Mikac. Učiteljica informatike Martina Kos-Grabar pomogla je kolegicama četvrtih razreda kod prijave na sam natječaj, a ujedno je slovaricu izradila u digitalnom obliku. Slovaricu u digitalnom obliku možete vidjeti na web stranici topličke škole.

Predstavnice „Školske knjige“ Dijana Topljak, Petrunjela Krajačić i Biljana Gaš uručile su učenicima i školi nagrade - kape i majice s logotipom Školske knjige te tri primjerka tiskane slovarice.

- Nagrađenom slovaricom našeg kraja koristit ćemo se u nastavi kao alatom u svim nastavnim predmetima te širiti znanje o svojem kraju - poručili su iz škole.

OS_Varazdinske_Toplice_Slovarica_mojega_kraja_08072022_2.jpeg

OS_Varazdinske_Toplice_Slovarica_mojega_kraja_08072022_3.jpeg

OS_Varazdinske_Toplice_Slovarica_mojega_kraja_08072022_4.jpeg

OS_Varazdinske_Toplice_Slovarica_mojega_kraja_08072022_5.jpeg

OS_Varazdinske_Toplice_Slovarica_mojega_kraja_08072022_1.jpeg