CECIIS Jedna od najznačajnijih međunarodnih znanstvenih konferencija ove godine u Dubrovniku

Varaždinske vijesti | 21.9.2022. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Trideset i treće izdanje Međunarodne konferencije "Central European Conference on Information and Intelligent Systems" - CECIIS 2022 održava se se prvi put Dubrovniku, u prostorima Sveučilišta u Dubrovniku od 21. do 23. rujna.

Glavna tema ovogodišnje konferencije je 'Smart Industry in post Covid-19 society', a glavni organizator je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), dok su partneri i Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) te Fakultet prometnih znanosti (FPZ) sa Sveučilišta u Zagrebu te Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (FERIT), Sveučilište u Dubrovniku (UNIDU) i Europska istraživačka mreža EDEN.

'Smart Industry in post Covid-19 society'

O temi 'pametne industrije' raspravljalo se na prošlogodišnjem izdanju konferencije CECIIS 2021, na kojoj je prepoznata potreba za daljnjim istraživanjem u ovom području. Suvremeno društvo suočava se s brojnim izazovima koji otežavaju njegov daljnju razvoj – s jedne strane svjedočimo golemom znanstvenom napretku, no s druge strane suočavamo se s preprekama i ograničenjima za postizanje održive budućnosti.

Paradigma globalne industrije se počela naglo mijenjati – ona se sve više temelji na modernim tehnologijama i konceptu pametne industrije, što će uključivati ​​intenzivniju upotrebu umjetne inteligencije, robotike, kao i nove poslovne modele. To ostavlja mnoga otvorena pitanja na koja će odgovore u diskusijama potražiti znanstvenici i istraživači na ovogodišnjoj konferenciji CECIIS 2022.

Program konferencije

Bogat trodnevni program konferencije za sve sudionike, koji će moći djelomično pratiti online, uključuje predavanja dvaju cijenjenih američkih predavača – Nenada Medvidovića (University of Southern California) i Ozana Tonguza (Carnegie Mellon University). Pristigli radovi bit će prezentirani unutar 12 znanstvenih sekcija, a najbolji će biti i nagrađen.

Važan dio konferencije su i radovi studenata koji će biti prezentirani u sklopu 12. Studentske poster sekcije. Sudionike očekuje i panel rasprava „Smart University for Smart Industry“, paralelno događanje naziva „Tutorial: Digital Design Thinking using Scene2Mode“ te predstavljanja međunarodnih projekata organizatora i partnera konferencije.

Međunarodni recenzenti

Radovi prijavljeni na spomenutu konferenciju, ocijenjeni pozitivnom recenzijom od strane međunarodnih recenzenata, objavljuju se u Zborniku radova, a koji je indeksiran u sljedećim bibliografskim bazama podataka: DOAJ - Imenik časopisa otvorenog pristupa, INSPEC, EBSCO, ProQuest i WoS. Neki od tih radova bit će uzeti u obzir za objavljivanje u časopisu za informacijske i organizacijske znanosti JIOS koji objavljuje Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Uoči konferencije i EDEN-ova radionica

FOI-jev višegodišnji partner EDEN Digital Learning Europe EDEN DLE ove godine organizira istraživačku radionicu - EDEN RW u Dubrovniku uoči početka same konferencije 19. i 20. rujna 2022. godine. Dvanaesta EDEN istraživačka radionica ima temu Towards Smart and Inclusive Learning Ecosystem, koja je podijeljena u nekoliko sekcija:
• Digitalna transformacija obrazovnih institucija
• Trendovi i problemi u obrazovanju
• Personalizirana okruženja za učenje visoke izvedbe
• Strategije učenja za pametna okruženja za učenje
• Nove tehnologije u obrazovanju. 

Više informacija o svim programima dostupno je na službenoj web stranici konferencije. Konferenciju podupire i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Grad Dubrovnik, kao i sponzori: Infodom, Oracle, Mobilisis (zlatni), Dignet Software (srebrni) i Factory X i IGEA grupa (brončani).

FOI_CECIIS_2022_plakat_najava.jpg

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci