CARMINA BURANA Spektakl kod Arene Varaždin kao zajednički glazbeni projekt Varaždina i Maribora Foto: Koncertni ured Varaždin

CARMINA BURANA Spektakl kod Arene Varaždin kao zajednički glazbeni projekt Varaždina i Maribora

Igor Čolaković | 10.7.2019. u 19:23h | Objavljeno u Društvo

Monumentalna kantata za orkestar, zbor i solo pjevače Carla Orffa - Carmina Burana, bit će izvedena 14. rujna, uz obalu rijeke Drave, na prostoru pred varaždinskom Arenom.

U ovom zajedničkom projektu varaždinskih i mariborskih glazbenika nastupit će zborovi i simfonijski orkestri Glazbene škole u Varaždinu, Konzervatorija za glazbu i balet Maribor te zbor Chorus Angelicus, uz soliste - sopranisticu Ivanu Lazar, baritona Armanda Puklavca i tenora Danila Kostevšeka.

- Sigurni smo da će Carmina Burana u varaždinsko-mariborskoj glazbenoj suradnji biti produkcijski spektakl i da će Varaždinci i gosti uživati na odličnom open air koncertu, koji je dio projekta „Drava nas spaja“ - istaknuo je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, koji je glavni organizator ovog glazbenog spektakla.

Varaždinskom izvedbom, u kojoj će sudjelovati čak tristotinjak izvođača, ravnat će prof. Dada Ruža, dok će dirigent izvedbe u mariborskom Slovenskom narodnom gledališču, 16. rujna, biti prof. Slavko Magdić.

Glavni pokrovitelj koncerta je Grad Varaždin, uz financijsku potporu Ministarstva kulture, Glazbene škole u Varaždinu i mariborskog Konzervatorija.

carmina_burana.jpg