Čak 27 objekata iz Varaždinske županije ušlo u Cylist Welcome mrežu Foto: Varaždinska županija

Čak 27 objekata iz Varaždinske županije ušlo u Cylist Welcome mrežu

| 4.12.2018. u 12:29h | Objavljeno u Društvo

Čak 27 smještajnih i ugostiteljskih objekata s područja Varaždinske županije postali su dio Cylist Welcome mreže, koja označava da biciklistima nude višu razinu kvalitete usluge. Ploče s vizualnim identitetom i oznakama kategorizacije standarda „Cyclist Welcome Quality“ predstavnicima objekata dodijelila je u Županijskoj palači danas, 4. prosinca, Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana i predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije.

Dodjela je održana u sklopu projekta „Cikloturizam u Varaždinskoj županiji“, čiji je cilj unaprijediti biciklističku infrastrukturu i ponudu te razviti tu vrstu turizma na području županije.

- Jedna smo od samo tri županije u Hrvatskoj koje su uvele standard „Cyclist Welcome Quality“, čime ulazimo u potpuno novu turističku nišu. Posebno mi je drago da smo za projekt uspjeli osigurati od Ministarstva turizma te iz županijskog proračuna više od 600.000 kuna. Cikloturizam je iznimno važan jer su biciklisti ona skupina turista koja preferira kontinentalni turizam – istaknula je Martinčević.

Oznake standarda kvalitete „Cyclist Welcome Quality“ su nit vodilja turistu – biciklistu kod odabira smještaja ili ugostiteljske usluge. Objekti iz Varaždinske županije su, na temelju kriterija koje su zadovoljili, dobili od dvije do pet zvjezdica, pri čemu maksimalnih pet zvjezdica imaju Bed & Bike hostel, Hotel Varaždin i Turizam Roki.

- Uz uvođenje Cyclist Welcome Quality standarda, u sklopu projekta postavljeni su panoi s kartom za ugostitelje, uveden je SOS telefon za hitne popravke na biciklu, osigurani su alat i stalak za bicikl za popravke na terenu, servisni stupovi, a tiskane su i biciklističke karte. Uz to, dorađene su web stranica i mobilna aplikacija – navela je Petra Martak, koordinatorica projekta.