Čak 120 volontera sudjelovalo u akciji "Žabe na cesti" Foto: Ilustracija/Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode

Čak 120 volontera sudjelovalo u akciji "Žabe na cesti"

VV | 13.3.2023. u 20:33h | Objavljeno u Društvo

Čak 120 volontera sudjelovalo je akciji "Žabe na cesti" koja je održana u subotu, 11. ožujka u najsjevernijoj hrvatskoj županiji: u Selnici, Črečanu, Križopotju i Palovcu postavljene su zaštitne ograde na "crnim točkama" kako bi se spriječile žabe da dođu do prometnica, a tako i stradaju.

Postavljeno je preko 2000 metara zašitne ograde, a potporu akciji dale su sve generacije, od vrtićaraca preko osnovnoškolaca, srednjoškolaca do umirovljenika. Sve do kraja ožujka i početkom travnja volonteri i djelatnici Međimurske prirode obilazit će sve četiri lokacije, skupljati žabe i druge vodozemce iz kanti-zamki te ih prenašati preko prometnica do obližnjih vodenih staništa. Po završetku akcije ograde će biti uklonjene.

Ova se volonterska akcija u Međimurskoj županiji provodi od 2013. godine, a prema svim pokazateljima bit će rekordna po broju sudionika volontera, i što je još važnije, po broju spašenih vodozemaca.