Bravo za matematičare: Na IV. OŠ održano županijsko natjecanje iz matematike Foto: http://makehairbowsnow.com

Bravo za matematičare: Na IV. OŠ održano županijsko natjecanje iz matematike

| 24.2.2016. u 19:01h | Objavljeno u Društvo

Osnovcima iz škola Varaždinske županije jučerašnji dan prošao je u znaku brojeva. Na varaždinskoj IV. osnovnoj školi održano je 57. županijsko natjecanje iz matematike. Natjecanje se odvijalo za učenike od 4. do 8. razreda, a nakon dva sata rješavanja ispita pokazalo se tko je bio najs(p)retniji u rješavanju zadataka.

Prema privremenim rezultatima, među učenicima četvrtih razreda ispit je najbolje riješila Lana Vodanović, učenica Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec (49 bodova). 46 bodova imali su Viktor Vrtar iz Osnovne škole Novi Marof, Barbara Kelava iz VI. osnovne škole Varaždin te Ivan Puklavec, učenik IV. osnovne škole, dok je 44 bodova imala Ema Kolmanić iz OŠ Novi Marof.

U kategoriji petih razreda ispit je najbolje riješila Viktorija Majcen iz OŠ Novi Marof (30 bodova), Jan Hren iz OŠ Trnovec je bio drugi sa 27 bodova, dok je Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum bio treći sa 26 bodova.

Među učenicima šestih razreda najbolje su ispit riješili Iva Vresk iz OŠ Gustav Krklec Čalinec i Filip Križanić iz OŠ A. i I. Kukuljevića Varaždinske Toplice (31 bod), drugi su sa 28 bodova bili Marko Dvorski, također iz Toplica, i Mirko Bušić iz VI. osnovne škole, a treća je bila Ivona Kuharić iz OŠ Sveti Đurđ.

Alisa Pevec iz VI. OŠ i Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof bili su najbolji u kategoriji sedmih razreda, Robert Bačani iz OŠ Ludbreg drugi, a Gašpar Harmija iz OŠ Ludbreg i Teo Putarek iz VI. OŠ treći.

Među osmašima najviše bodova na ispitu imale su Mateja Vuradin iz OŠ Novi Marof i Ida Kolmanić, također iz Marofa, drugi je bio Janko Vrček iz VI. OŠ, a treći David Mikulčić iz VI. OŠ.

Osim iz matematike, ovih dana održana su natjecanja i iz drugih predmeta. U varaždinskoj V. osnovnoj školi održano je međužupanijsko natjecanje iz vjeronauka na kojem je najbolja bila ekipa iz OŠ Trnovec, a u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi održana je vjeronaučna olimpijada na kojoj je najbolja bila ekipa Prve gimnazije.

Osim toga, završena su i županijska natjecanja iz grčkog i latinskog jezika, u kategoriji gimnazija i strukovnih škola. Među gimnazijalcima, najbolja je bila Ana Magdić iz Prve gimnazije, a među učenicima strukovnih škola Lorena Mudri iz Medicinske škole.

Ukupno, učenici osnovnih škola svoje će znanje pokazati u 20 područja, a srednjoškolci u 23. Prema podacima iz Varaždinske županije, uključeno će u natjecanja biti oko 3.500 učenika iz 40 osnovnih i 16 srednjih škola županije. 

Rezultati, napominjemo, nisu službeni do potvrđivanja istih od strane Državnog povjerenstva iz predmeta Matematika.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.