Božićni oratorij u katedrali u sklopu proslave 25. obljetnice osnutka Varaždinske biskupije

Varaždinske vijesti | 29.12.2022. u 13:31h | Objavljeno u Društvo

U sklopu proslave srebrnog jubileja, odnosno 25. obljetnice osnutka Varaždinske biskupije, na samom kraju kalendarske godine Katedralni zbor Chorus dominicalis, Uršuline zvjezdice, zbor Katoličke OŠ Svete Uršule, Orkestar varaždinskih glazbenika i solisti Barbara Pokorny, Sofija Cingula, Mislav Lucić, Ivan Topić i Sara Prepelić pod dirigentskom palicom Višeslava Jaklina izvest će prve tri kantate "Božićnog oratorija" (Weihnachtsoratorium) BWV 248 Johanna Sebastiana Bacha, jednog od krunskih dragulja kako njegovog opusa, tako i svjetske glazbe općenito.

- Velika kako povijesna, tako i duhovna važnost ovoga djela potakla je izvođače da baš Božićni oratorij odaberu za koncertno obilježavanje ovoga značajnog jubileja naše mjesne Crkve – jer bez rođenja Gospodinova i njegova Utjelovljenja ničega ne bi bilo i ni u čemu ne bi postojao smisao - poručuju prganizatori.

Organizatori koncerta su Varaždinska biskupija i Koncertni ured Varaždin, a koncert će se održati u četvrtak 29. prosinca s početkom u 19.30 sati. Ulaz na koncert je slobodan.