Bosilj: "Čestitke na odličnim rezultatima iz državne mature, vi ste budućnost našeg grada!" Foto: Krešimir Đurić

Bosilj: "Čestitke na odličnim rezultatima iz državne mature, vi ste budućnost našeg grada!"

VV | 17.9.2021. u 14:27h | Objavljeno u Društvo

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnost Danijela Vusić održali su danas prijem za maturante s područja grada Varaždina koje je njihova škola nominirala kao one koji su u svojoj školi ostvarili ponajbolje rezultate državne mature.

Ukupno je nominirano 15 maturanata iz sedam varaždinskih srednjih škola koji su ostvarili odlične uspjehe na državnoj maturi u područjima Hrvatskog, Engleskog i Njemačkog jezika, Matematike, Fizike, Kemije, Geografije i Glazbene umjetnosti. Jedna od njih je Mia Magaš, sada već bivša maturantica Druge gimnazije Varaždin.

- Uspješno sam zavšila državnu maturu i zadovoljna sam sa svojim rezultatima. Tijekom školovanja išla sam na mnoga natjecanja. Profesori su me poticali te mi pomagali na mom putu pronalaženja afiniteta i želja - rekla je Mia, "friška" studentica Sveučilišta Sjever. 

Varaždinski gradonačelnik čestitao je maturantima na postignutom uspjehu te im poželio puno sreće u daljnjem obrazovanju.

- Izuzetno mi je drago što je danas ovdje desetak najboljih maturanata varaždinskih srednjih škola. Svi oni su, što je meni izuzetno veliko zadovoljstvo, rekli da će se po završetku studija vratiti u Varaždin jer to su ljudi koji će nositi razvoj ovog grada za 10 do 15 godina - rekao je Bosilj, koji je najavio promjene vezane uz stipendiranje.
- Natječaj za stipendije Grada Varaždina bit će raspisan početkom listopada, a već u studenom pokušat ćemo stipendije i isplatiti na njihove račune. Također, od ove godine stipendirat će se učenici deficitarnih zanimanja od prve godine studija, za što će se osigurati i više novca u gradskom proračunu - najavio je Bosilj.

Čestitke učenicima uputila je i predsjednica Gradskog vijeća Varaždina i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Zdravka Grđan.

- Posebno mi je zadovoljstvo što smo danas primili i simbolično nagradili najbolje učenike naših srednjih škola koji su uspješno riješili ispite državne mature. Oni su to zaslužili. Osim ulaganja u zgrade, najvažnije je da se svi ti učenici u školi dobro osjećaju jer samo u instituciji gdje je poizitivna i poticajna atmosfera oni mogu doći do izražaja sa svim svojim interesima i upravo je to ključ uspjeha u radu s mladima - rekla je Grđan.

Tko je bio najuspješniji?

Najbolje rezultate na državnoj maturi postigli su Bono Stanković i Lara Vrbnjak iz Medicinske škola Varaždin, Marko Pintarić, Leonarda Kiš i Matija Pongračić iz Prve gimnazije Varaždin, Tomislav Boršćak i Nika Šestak iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, Matko Dupor i Paula Rogić iz Privatne gimnazije Žiger, Nela Novak i Mia Magaš iz Druge gimnazije Varaždin, Tea Radić i Karlo Rosenthal iz Elektrostrojarske škole Varaždin i Vanna Hojski i Mihael Cepanec iz Srednje strukovne škole Varaždin.

Galerija slika