Biskup Božo Radoš organizirao božićno-novogodišnji susret s roditeljima petero i više djece Foto: Varaždinska biskupija

Biskup Božo Radoš organizirao božićno-novogodišnji susret s roditeljima petero i više djece

Varaždinske vijesti | 5.1.2020. u 10:18h | Objavljeno u Društvo

Mons. Bože Radoš, varaždinski biskup, susreo se s roditeljima petero i više djece s područja Varaždinske biskupije, u subotu 4. siječnja 2020. godine u dvorani Pastoralnog centra u Varaždinu. Tradicionalni je to božićno-novogodišnji susret u organizaciji Caritasa Varaždinske biskupije nakon kojeg je organizirana i podjela obiteljskih paketa.

Na početku ovog susreta sve okupljene najprije je pozdravio i dobrodošlicu poželio ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije gospodin Ante Šola. Istaknuo je kako se ovakvim susretima nastoji roditelje petero i više djece ohrabriti i dati im podršku te zamolio oca biskupa da ovog puta bude on taj koji će im riječi ohrabrenja i uputiti.

Biskup Radoš je najprije okupljenima čestitao Božić i poželio svako dobro u novoj godini, a zatim podsjetio i kako je Božić blagdan obitelji i to zato što je Bog došao kroz kuću, obitelj, utrobu majke, kao što dolazi i svaki čovjek.

Prisutnim roditeljima biskup je nastojao posvjestiti i kako je Bog u njih imao povjerenja te ih nagradio životom te da, svatko tko prima život, već surađuje s Bogom.

Nadalje, govorio je i o daru vjere kao i o iznimnoj važnosti zajedničke obiteljske molitve te kako se to dvoje u našim životima isprepliće.

- Ukoliko  imamo ljubav roditelja, ukoliko osjećamo da su oni vjernici, da se s povjerenjem obraćaju Bogu, tada će dijete naučiti jezik molitve koji će za njega biti jezik koji je potreban za stabilan razvoj i život. Zato bih vam htio staviti na dušu neka se u vašim kućama molitva čuje. Da okupite svoju obitelj i da se znate zajedno pomoliti. Oni koji se zajedno u kući mole, poslije molitve će ljepše razgovarati međusobno. Ukoliko vam je teško razgovarati međusobno zbog neke poteškoće, ili ljutnje, ili nečega što stoji kao teret u vašoj duši – pomolite se. Vjerujte da će Bog naći pravu riječ i da će otvoriti uho onog drugog da možete međusobno lijepo razgovarati. Oni koji razgovaraju s Bogom, znaju i međusobno lijepo razgovarati. Molitva je put za pravu međusobnu komunikaciju - naglasio je prisutnima mons. Radoš.

Poručio je još i kako ona osoba koja razgovara s Bogom ima snagu i povjerenje da će Bog u svakoj, pa i onoj najgoroj situaciji poput bolesti djeteta, uvijek providjeti ono što je potrebno te će Bog biti onaj koji će uvijek davati snage za dalje. Istaknuo je, zatim, i važnost molitve kod obiteljskog stola da, ono što je na stolu po našim rukama, pa i našim žuljevima, sve je to Božji dar te znak međusobnog zajedništva i ljubavi koju u tom trenutku želimo podijeliti.

Poželio je biskup svima da, osobito u ove dane, ali i inače, nađu vremena za zajedničku obiteljsku molitvu.

- Vjerujte da će vas ona povezati i stvarati dodatnu intimu vaše kuće, vaše obitelji, usmjeravat će vaše odnose i dat će vam uvijek pravu riječ da možete međusobno razgovarati - poručio je biskup Radoš dodavši, na kraju, neka Gospodina stave u središte života, neka svakodnevno zahvaljuju Gospodinu i kroz zahvalu otvaraju prostor svoje duše da im Bog može još više dati i darovati: najprije samog Sebe, a onda će po Sebi darovati i puno drugoga što je dio Božjega života, dio bogatstva koje jedino Bog može dati.

Nakon ovog prvog dijela susreta, okupljeni su se uputili u Caritasov centar na Banfici gdje su preuzeli svoje obiteljske pakete.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci