Biergarten, Fest za jest, predstave i automobili obilježit će prvi vikend Ljeta u Varaždinu

vv | 29.5.2024. u 12:53h | Objavljeno u Društvo

Pred nama je prvi vikend u sklopu programa Ljeta u Varaždinu koji od 1. lipnja do 22. kolovoza donosi 150-ak programa na brojnim lokacijama.

Otvara ga ovog petka tradicionalni 7. Varaždin Biergarten koji će tijekom deset dana u Šetalištu Vatroslava Jagića okupiti brojne ljubitelje piva. Osim u tekućini od hmelja, moći će uživati i u okusima novog festivala, mini street food festivala Fest za jest koji će na Europski trg donijeti delicije iz azijske i meksičke kuhinje, burgere, pizze i slatke zalogaje. Sve to pratit će bogat popratni program, u petak od 21 i 30 nastupa Planet Groove, u subotu u 17 sati počinje Sajam vinila, a od 21 i 30 slijedi koncert Kojota. U nedjelju od 18 sati za dobru zabavu zadužen je DJ Ivan Music DELUX. Ivanu Padovcu s ljubavlju, tema je besplatnog vođenja u organizaciji Društva turističkih vodiča i pratitelja Varaždin koje počinje u subotu u 10 sati ispred Gradske vijećnice. Na istom mjestu od 11 sati Varaždinska građanska garda počinje svoju tradicionalnu smjenu straže koja završava točno u podne pucnjem iz topa na Starom gradu. Ove subote uzicu topa povlači Rusalka Majer iz Udruge Gredica.

Subotnje prijepodne upotpunit će glazbeni program. Uz glazbu iz glazbene kamperice na Korzu od 10 sati nastupat će Trio Coda, a od 19 i 30 Duo Maximus. Matavulj & Resnik od 10 i 30 svirat će s balkona Županijske palače, Potočnik&Peharda od 11 sati s balkona palače Sermage, a od 11 i 30 Višeslav Jaklin izvodit će popularnu glazbu na orguljama u katedrali. Ovog nas vikenda očekuje i bogat kazališni program. U okviru konzorcija K-HNK varaždinsko kazalište u subotu od 19 i 30 na Velikoj sceni ugošćuje plesnu predstavu Grand finale: The Turtle and The Phone Booth u produkciji HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke, dok u nedjelju od 20 sati na Sceni Zvonimir Rogoz možete pogledati predstavu Kisela krv, mlade međimurske dramatičarke Ivone Marciuš.

U nedjelju od 11 sati Kapucinski trg bit će rezerviran za brojne modele automobila Alfa Romeo čije će se vlasnici okupiti na 52. Međunarodnom susretu Alfa Romeo kluba Hrvatska u organizaciji istoimene udruge. Također, u Muzeju anđela od 1. lipnja do 18. kolovoza možete razgledati izložbu Željka Prsteca „Crteži i ilustracije“. Iako je bio u programu, zbog najave lošeg vremena, otkazan je Dan kočija na Starom gradu, a novi termin je u rujnu.

Označeno u