Antifašisti pozivaju na komemoraciju u Jasenovac i Beograd

VV | 12.4.2017. u 11:19h | Objavljeno u Društvo

Antifašističke udruge u Varaždinskoj županiji koje djeluju u Ivancu, Lepoglavi, Novom Marofu, Ludbregu i Varaždinu pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na putu za Jasenovac, na svečanu komemoraciju povodom 72. godišnjice od proboja posljednjih logoraša iz tog najstrašnijeg ustaškog logora smrti. Ovogodišnja komemoracija održati će se u subotu, 22. travnja, u 11 sati kod Kamenog cvijeta, a potom će se obići postav jasenovačkog muzeja.

Svake godine idemo u Jasenovac odati počast žrtvama ustaškog terora, tako i ove, i to na sam dan poznatog proboja. Previše je žrtava nestalo na tom mjestu s područja Varaždinske županije, cijele porodice su odvođene tamo gdje im se izgubio svaki glas. Dužnost nam je da se bar jedan dan u godini prisjetimo tih strahota, rekli su antifašisti. Osim Jasenovca, zainteresirani se mogu pridružiti komemoraciji za druga Tita u Beogradu, 4. svibnja, te poznatim Trnjanskim krijesovima u Zagrebu koji će se održati u subotu, 6.svibnja. Polazak autobusa je iz Varaždina, a zainteresirani se mogu javiti u prostorije varaždinske udruge u Vrazovoj 4/708 (Vodotoranj), ponedjeljkom i srijedom od 9.00 – 10.30 sati.

Kontakt – 098/9878188. Antifašisti su i ove godine priredili zanimljiv program, obilježit će 75. godišnjicu osnutka Kalničkog partizanskog odreda, u lipnju se planira posjet Nacionalnom parku Kozara (BiH), a u kolovozu spomen-selu Lipa i Opatiji. Svi zainteresirani mogu se učlaniti u jednu od udruga koje djeluju u najbližem gradu.

Označeno u