Ansambl Early Delight za početak druge koncertne sezone HNK u Varaždinu Foto: HNK Varaždin

Ansambl Early Delight za početak druge koncertne sezone HNK u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 4.10.2020. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Drugu koncertnu sezonu HNK u Varaždinu počinje u nedjelju 4. listopada u Velikoj koncertnoj dvorani u 20 sati koncertom hrvatskog ansambla Early Delight i glazbeno-scenskim prikazom "San glazbene noći".

Ansambl Early Delight osnovan je 2019. godine, a čine ga redom izvrsni mladi umjetnici – solisti specijalizirani za izvođenje rane glazbe. Sopranistica Anabela Barić i kontratenor Franko Klisović, oboist i blok flautist Stjepan Nodilo, gitarist i lutnjist Izidor Erazem Grafenauer. Članovi ansambla Early Delight već su ostvarili umjetničke suradnje s važnim protagonistima europske barokne scene, a solistički su nastupali na brojnim velikim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Želja ansambla je približiti publici glazbu britanskih skladatelja 16. i 17. stoljeća, ali i hrvatskih skladatelja toga razdoblja. Na programu su djela Johna Dowlanda, G.B. Fontane, T. Cecchinija, Johna Blowa, Henryja Purcella i Johna Blowa.

Dramaturgiju i scenski pokret potpisuju Anabela Barić i Franko Klisović, a produkciju Iva Hraste – Sočo. Pokrovitelj sezone je Ministarstvo kulture Rh, uz potporu Koncertnog ureda Varaždin I Glazbene škole u Varaždinu. Ulaznice po cijeni 50 kuna na blagajni HNK u Varaždinu.

Koncertna sezona u organizaciji je Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.