Ana Rucner i Davor Dretar Drele pridružili se zvjezdanoj humanitarnoj obitelji Foto: Udruga za sindrom Down Međimurske županije

Ana Rucner i Davor Dretar Drele pridružili se zvjezdanoj humanitarnoj obitelji

V.M./Varaždinske vijesti | 25.9.2018. u 21:07h | Objavljeno u Društvo

Smijeh do suza i vesela atmosfera obilježili su jučerašnje snimanje humanitarnog kalendara Velike i male zvijezde za pomoć djeci sa sindromom Down.

Zvijezde Davor Dretar Drele i Kaja kliknuli su na prvu, spojila ih je ljubav prema jegeru i špeku. Uz obilje šala na račun toga što je umjesto gemišta za potrebe snimanja morao piti mlijeko, popularni je Drele istaknuo kako su ovakvi projekti od iznimne važnosti ne samo kako bi se prikupio novac i osiguralo djeci s teškoćama u razvoju sve što je potrebno, već i kako bi se senzibilizirala javnost.

- Nastojim uvijek biti dio ovakvih divnih priča no žao mi je što mi svakodnevne obveze ne dopuštaju da se uključujem onoliko koliko bih htio, a to je još više i još češće - istaknuo je Drele.

Bez razmišljanja je prihvatio ulogu voditelja promocije kalendara „Velike i male zvijezde” koja će se 30. studenog održati u Čakovcu.

davor_dretar_drele.jpg

Ljubav na prvi pogled rodila se i između Ane Rucner i male Mirne. Spremno su pozirale, pa čak i zasvirale. Ana je Mirnu uvela u čarobni svijet violončela i bez razmišljanja joj dopustila da zasvira na njezinom dragocjenom instrumentu. Mirna se odlično snašla i beskrajno je uživala. Djeca su Božja stvorenja, rekla je Ana nakon vrlo emotivnog snimanja i dodala kako je zahvalna što je dio ove lijepe priče.

- Kad ih vidim tako predivne, tako bespomoćne, ne mogu nego učiniti sve da im pomognem - istaknula je Ana Rucner i dodala kako ovo zasigurno nije posljednje druženje s novim prijateljima sa sindromom Down u Čakovcu.

ana_rucner.jpg

Humanitarni projekt „Velike i male zvijezde” za pomoć djeci sa sindromom Down 2013. su započeli entuzijasti volonteri Tamara Peras, novinarka i rukovoditeljica HRT centra Čakovec i Varaždin i Vjeran Žganec Rogulja, profesionalni fotograf Pixela.

Da bi ovaj hvalevrijedan projekt mogli realizirati, pomaže ga cijela vojska volontera. Riječ je o kalendaru koji se realizira uz pomoć ljudi iz hrvatskog javnog života; glumaca, glazbenika, tv lica, kazališnih i filmskih redatelja, legendarnih izbornika...

Do sad se u projektu pridružilo 60-ak zvijezda; Gibonni, Tony Cetinski, Ćiro Blažević, Mani Gotovac, Zoran Šprajc, Aleksandar Stanković, Petar Grašo, Jelena Rozga, Ivica i Janica Kostelić, Lela Margitić i Pero Kvrgić, Ivan Dečak i mnogi drugi. Kalendar je koncipiran tako da svaki pojedini mjesec čini priča koju čini zvijezda iz javnog života i mališani sa sindromom Down, a tematski je vezana uz posao, hobi ili preferencije
gostujuće zvijezde.

Novcem od prodaje kalendara financiraju se terapije i rehabilitacije mališana Udruge za sindrom Down Međimurske županije, a u koju su uključeni i mališani iz Varaždinske županije s obzirom na to da u Varaždinu takva udruga ne postoji.

Kalendar je dosegao nakladu od 10 tisuća primjeraka, a tijekom godina je postao toliko popularan da ga se osim u čitavu Hrvatsku, distribuira i u druge zemlje, pa i na kontinente poput daleke Australije. Do sad je njegovom prodajom osigurano više od 400 tisuća strogo namjenskih kuna, što je neprocjenjiva vrijednost mališanima i njihovim obiteljima.

male_i_velike_zvijezde_naslovna.jpg

male_i_velike_zvijezde.jpg