Elusive mind je bend koji je nastao početkom 2018.godine, a osnovali su ga Marko Njegač, Goran Parabić i Benjamin Novosel

Alternativni metal bend iz Varaždina Elusive Mind snima album i objavio spot

Varaždinske vijesti | 29.4.2020. u 19:14h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Elusive Mind peteročlani je alternativni metal bend iz Varaždina, koji je nastao početkom 2018.godine, a osnovali su ga Marko Njegač, Goran Parabić i Benjamin Novosel. Nekoliko mjeseci kasnije pridružuje im se Borna Barić na bubnjevima te godinu kasnije Dominik Kavur na bass gitari.

em1_f.jpg

Od samog početka bila je prisutna ideja stvaranja konceptualnog albuma u kojem će se govoriti o putu čovjeka kao individue kroz životne avanture, izazove, iskušenja i sve ostalo što mu se pojavljuje na putu. Priča koju album slijedi može se „čitati“ doslovno, a isto tako u njoj postoji više slojeva metaforičkog razumijevanja za one željne istraživanja i ulaska u dubinu poruka koje prenose.

Nakon godinu i pol rada na albumu, bend završava prvu priču i krenuo je u studio. Dok se pjesme s albuma snimaju i studijski obrađuju, Elusive Mind obratio se publici obradom stare nordijske pjesme iz Egilove Sage – My Mother Told Me. Pjesma je napisana u 10. stoljeću, a prije nekoliko godina u engleskom prijevodu pojavila se i na poznatoj seriji Vikings, te je dobro poznata zaljubljenicima u tu seriju.

Elusive Mind napravili su obradu te pjesme u svojem aranžmanu, te ju ukrasili heavy riffovima, višeglasnim pjevanjima, te melodičnim solo dionicama. Za pjesmu je napravljen i spot u kojem je u slobodnom scenariju prikazana borba Vikinga i anglosaksonca.  Spot je snimljen u jednom danu uz minimalni budžet no skromni proračun nadomješten je s puno volje i kreativnošću.

Kako sve to izgleda i zvuči možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/GtWHVx9IimQ

em2_f.jpg