Tradicionalna akcija "Kretanje – zdravlje": idemo svi na vrh Ivančice!

Varaždinske vijesti | 27.7.2019. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Hrvatsko planinarsko društvo "Ivančica" iz Ivanca u nedjelju, 28. srpnja, priređuje već tradicionalnu, 36. po redu akciju "Kretanje – zdravlje", u suradnji s Društvom za sportsku rekreaciju Ivanec i Društvom "Maska" Ivanec.

Akcija se sastoji od dva dijela: planinarsko-turističkog pohoda za sve uzraste te sportsko-rekreativnog programa na vrhu Ivančice.

Planinarsko-turistički pohod počinje od 6:00 sati. Do 8:30 sati na prvoj kontrolnoj točki u središtu Ivanca trajat će prijavljivanje sudionika pohoda i podizanje iskaznica s utisnutim prvim žigom. Od 6:30 do 9:00 sati otvorena je druga kontrolna točka u Prigorcu. Od 6:45 – 9:15 sati radi treća KT - Žgano vino, od 7:00 do 9:30 sati radi četvrta KT - izvor Mrzljak, od 7:30 – 10:00 sati radi peta KT - Černe mlake, a 8:00 – 10:30 sati otvorena je šesta KT na vrhu Ivančice.

Planinari i ostali koji na Ivančicu dođu nekim drugim putem, također će dobiti iskaznicu sa žigovima te će biti evidentirani kao sudionici, prijavom na šestu kontrolnu točku.

Sportsko-rekreativni program na vrhu Ivančice

Po dolasku na Ivančicu sudionici pohoda, ostali planinari i izletnici mogu se do 10.55 sati prijaviti Sudačkom odboru za ekipna i pojedinačna sportska natjecanja u sljedećim disciplinama: kuglanje na visećoj kuglani, skok u dalj s mjesta, pikado te potezanje užetom. Prijelazni pehar osvojit će društvo s najviše osvojenih 1.,2. i 3. mjesta u navedenim kategorijama. Natjecanja počinju u 11 sati.

Nakon sportsko-rekreativnog programa, slijedi planinarska veselica uz druženje.