Advent u atriju Županijske palače Foto: Martin Novosel

Advent u Županijskoj palači počinje kićenjem božićne jelke uz pomoć školaraca

| 30.11.2018. u 13:11h | Objavljeno u Društvo

Sutra, 1. prosinca, službeno počinje Advent u Varaždinu, a u sklopu toga kreće i program adventa u atriju Županijske palače. Program adventa u atriju Županijske palače će početi u 10 sati ujutro gdje će organizatorima Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici Varaždinske županije u kićenju božićne jelke pomoći djeca osnovnih škola Varaždinske županije.

- S obzirom da se Varaždinska županija kandidirala za dobivanje statusa županija prijatelj djece pa smo u tom smislu mislili da bi bilo lijepo i prigodno da advent počnemo s našom djecom. Sutra će s nama biti predstavnici 37 osnovnih škola diljem županije i oni će nam pomoći u kićenju naše božićne jelke - rekal je Natalija Martinčević, predsjednica TZ Varaždinske županije.

Ovo je prvi puta da Varaždinska županija organizira advent, a na programu će biti glazbeno-scenski sadržaji, koncerti, kulinarska ponuda, a još jednom se pročelje Županijske palače pretvorilo u veliki adventski kalendar, a ispod svakog prozora će se dnevno otkrivati fotografije petorice varaždinskih fotografa Zorana Stanka, Andreja Švogera, Damir Mrvčić, Krešimir Đurić i Darko Gorenak.

- Nadamo se da će advent u atriju će postati turistička destinacija jer je to i svrha turističke zajednice. Ove godine smo se odlučili za malo više adventske motive pa će na 24 fotografije biti u snježnom ozračju. U atriju će biti adventska događanja. Osim zabavnog sadržaja, bit će i kulinarske ponude. Vjerujemo da će od sutra od 10 sati, ovo postati nezaobilazno mjesto za sve šetače na varaždinskom adventu - rekao je Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije.

Sam advent se organizira u suradnji sa Vijećem učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije.

- To nam je prvi veliki event. Pozvali smo sve predstavnike škola. Sa županijom nastavljamo surađivati na projektima, a trenutno smo pred ralizacijom projekta skupljanja bočica za novce, a prikupljeni novac će biti doniran potrebitima na školi i za financiranje školskih izleta - rekao je Rok Čepin, predsjednik Vijeća.