ADVENT U VARAŽDINU Nastupile Riječke i Varaždinske mažoretkinje

VV | 18.12.2022. u 15:30h | Objavljeno u Društvo

Posljednja predblagdanska subota u Varaždinu će biti upamćena po osvojenoj bronci naše nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i po nastupu Riječkih i Varaždinskih mažoretkinja na Korzu. Stotinjak mažoretkinja obaju prijateljskih gradova Rijeke i Varaždina prijepodne je na Korzu upriličilo jednosatni plesno-zabavni program kako bi uljepšale predstojeće božićne blagdane svim posjetiteljima Adventa i žiteljima Varaždina.

- Zaista ljepše nismo mogli zamisliti gostovanje na sjeveru Hrvatske uz pahulje snijega na Adventu – kazao je umjetnički voditelj Riječkih mažoretkinja Mike Raukar. Svi uzrasti naših mažoretkinja predstavili su se sa svojim uniformama i koreografijama koje smo raili tijekom godine ali i za ovaj božićni nastup, pa bih želio zahvaliti našim domaćinima na gostoprimstvu i mogućnosti da pokažemo što mi radimo – zaključio je Raukar.

- Tijekom godine uz 50-tak nastupa posebno pripremamo ovaj za Advent kao i ljeti za našu reviju na Špancirfestu, tako da smo uključili sve naše mažoretkinje i predstavili rezime naših aktivnosti – rekla je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić, zahvalivši svim roditeljima djece na podršci, Turističkoj zajednici grada Varaždina na organizaciji i Riječkim mažoretkinjama na sudjelovanju i izvedenom plesnom i umjetničkom programu.