Advent u Varaždinu: Okrijepa u Medenjaku, heklanje na placu, a na kraju gurmansko-vinski pohod i – Natali Dizdar

vv / tz grada varaždina | 8.12.2018. u 08:07h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Poklonici rukotvorina, sladokusci, gurmani i vinoljupci, kojima ne smeta kiša, koja od jutros pada, imaju danas priliku doći na svoje tijekom zanimljivih prijepodnevnih događanja i poslijepodnevnog gurmansko-vinskog pohoda, koji bi trebao biti nova turistička atrakcija Adventa u Varaždinu.  Bit će to  drugo turističko događanje osmišljeno i organizirano kroz EU projekt “Zeleno Želimo” iz programa Interreg Slovenija Hrvatska,  nakon što je u listopadu na varaždinskoj tržnici otvoren prezentacijski prostor „Kultnatura“ u kojem je 15-tak OPG-ova prezentiralo svoje proizvode.

Događanje započinje u 9 sati otvaranjem nove lokacije Udruge Medenjak u Ulici Ljudevita Gaja 15 gdje će se tom prigodom moći probati domaći klipići od pirovog i heljdinog brašna te Medenjakov zimski čaj. Sat kasnije, odnosno od 10 do 12 sati u izložbenom prostoru Kultnatura na varaždinskoj tržnici će članice varaždinskog ogranka humanitarne inicijative  “Knit a square” Croatia održati radionicu heklanih i štrikanih božićnih ukrasa. Za vrijeme  trajanja radionice posjetiteljima će se podijeliti ulaznice, koje će se moći iskoristiti za klizanje na Starom gradu u vremenu od 12 do 17 sati, kada bi kiša trebala pretati padati.

Popodnevni dio programa počet će u 17 sati s gurmansko-vinskim pohodom - novom turističkom atrakcijom, koja ima potencijala postati stalnim dodatkom varaždinskoj adventskoj ponudi. Sudionici gurmansko-vinskog pohoda će prolaziti središtem Varaždina te će im biti predstavljeni kulinarski specijaliteti varaždinskog Adventa, pripremljenih od lokalnih namirnica varaždinskog kraja, koje će moći degustirati, a uz finu domaću hranu degustirat će se i kvalitetno kuhano vino. Prijava na gurmansko vinski pohod je obavezna. Gurmansko-vinski pohod završava u 19 sati na Trgu Kralja Tomislava gdje u 19:30 počinje koncert Natali Dizdar.

-Sve aktivnosti u sklopu ovog događanja su za sudionike besplatne, a njegov je glavni cilj dodatno obogaćivanje kulturno-turističke ponude utemeljeno na registriranoj kulturnoj baštini. Cilj projekta Zeleno želimo je izrada i implementacija novih sadržaja i proizvoda utemeljenih na aktivnom uključivanju baštine u turističku ponudu, veli Dorotea Solomun, pozivajući zainteresirane za gurmansko kulinarski pohod  da se prijavite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 091 607 9066 do 12 sati.