Advent u Ivancu: Od klizališta i penjačke stijene, do foto kutka za velike i male Foto: B. Težak/Grad Ivanec

Advent u Ivancu: Od klizališta i penjačke stijene, do foto kutka za velike i male

| 6.12.2021. u 09:56h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Paljenjem rasvjete oko klizališta, širom gradskog parka te na svim ulazima u park, puštanjem u rad klizališta i otvaranjem ponude blagdanskih kućica, utrkom 1. rudarski cener te prvim dječjim priredbama i koncertnim sadržajima proteklog je vikenda otvoren ovogodišnji Advent u Planinarskom gradu.

Kao što se i očekivalo, najveseliju atmosferu kod paviljona u subotu su priredili mališani Dječjeg vrtića Ivančice sa svojim odgojiteljicama, koji su se zajedno s razdraganim roditeljima, bakama i djedovima okupili na veselom dočeku najdražeg dječjeg sveca – sv. Nikole. Tim su mu povodom priredili program ispunjen pjesmom, stihovima i plesom, pa i ne čudi da je bilo puno aplauza, fotografiranja i snimanja kako bi se ovjekovječio ovaj poseban trenutak u životu svakog djeteta.

Sv. Nikola, koji je neobičan bio sličan odgojitelju stričeku Karlu iz Dječjeg vrtića, ni ove godine nije došao praznih ruku pa je, nakon obraćanja malenima, zajedno sa svojim pomagačima svoj dječici u parku podijelio slatkiše.

Prekrasnu blagdansku atmosferu u parku priredio je i Ante Gelo band, izvedbom mnoštva najpoznatijih stranih i domaćih božićnih i drugih popularnih pjesama, koje su mnogi posjetitelji uglas pjevali s raspoloženim Alenom Đurasom i Ivom Ajduković, uz glazbenu pratnju Ante Gela i Gorana Kovačića.

Nesvakidašnje božićne kuglice

Glavna atrakcija i ove je godine klizalište, za koje se strpljivo čeka u redu (runda klizanja traje 50 minuta i stoji samo 10 kuna, a još toliko najam klizaljki ukoliko nemate svoje). Klizati dolaze djeca ne samo iz Ivanca nego iz svih susjednih sredina, a čini se da klince zimski minusi nimalo ne smetaju, jer svi kažu samo jedno: Baš je cool!

Jedna od glavnih adventskih atrakcija je i penjačka stijena postavljena između dviju golemih platana u parku, a po kojoj se možete penjati cepinom ili bez njega. Novi je to sadržaj koji zajedno realiziraju Hrvatsko planinarsko društvo Ivančica i Grad Ivanec.

Penjanje je sigurno, provodi se uz osiguranje članova HPD-a koji u tome imaju veliko iskustvo i svi – veliki i mali – koji žele dosegnuti vrh penjačke stijene, dobro su došli!

Veselo je i kod kućice Kluba mladih Ivanec, čije članice imaju pune ruke posla s face paintingom, za koje i curice i dečki također čekaju u redu.

Svim posjetiteljima na raspolaganju je i tzv. photo booth (foto štand) u kućici Kluba mladih. Tu vam se nudi mogućnost posebne adventske uspomene i to na sljedeći način: u foto kutku će vas članice Kluba mladih fotografirati i na licu mjesta isprintati fotografiju. Jednu fotku dobivate besplatno i nosite je sa sobom za uspomenu, a druga se umeće u posebnu staklenu kuglicu i njome kiti borić s porukom: Naši građani i djeca najljepši su ukras Ivanca!

Poseban, bajkoviti kutak za fotografiranje u parku je uredio i Dječji vrtić Ivančice pa i tu možete doći te svoje mališane ovjekovječiti slikom u kutku Djeda Božićnjaka. Advent u Ivancu traje do 9. siječnja iduće godine, uz opsežan program koji je u integralnom obliku dostupan na web stranici Grada Ivanca.

Označeno u