Advent u gradu Zrinskih: Blagdanska čarolija uz klizanje, adventski kalendar...

vv | 1.12.2022. u 18:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Blagdanska čarolija uz klizanje

Ne propustite klizanje na središnjem čakovečkom trgu, koje će biti otvoreno do 8. siječnja. Radno vrijeme klizališta od 10 do 21 sat. Prostirat će se na površini od 450 m2 klizačkog prostora, na Trgu Republike u Čakovcu, uz sam Perivoj Zrinskih, te će na taj način uz bogatu gastronomsku ponudu sačinjenu ponajviše od toplih napitaka i blagdansko ozračje povezati centralnu blagdansku priču Čakovca koja će krenuti od Franjevačkog trga.

2.jpg

Za djecu će biti organizirana i besplatna škola klizanja, a ukoliko vremenske prilike to dopuste, za sve željne zimskog, snježnog ugođaja pripremaju i umjetna sanjkališta diljem Čakovca.

”Advent u gradu Zrinskih”

Počeo je Advent u gradu Zrinskih, koji će trajati sve do 24. prosinca. Ako još niste krenuli s pripremom za posjet Čakovcu, pravo je vrijeme da isplanirate put prema najsjevernijem kutku Lijepe naše i adventsku idilu u središtu Međimurske županije.

5.jpg

Ukusno kuhano međimursko vino, slasni zalogaji, blagdanska kulisa žaruljica na svakom koraku i božićna glazba u zraku, nepogrešiv su recept ukusnog božićnog slatkiša kojeg za vas spremaju vilenjaci iz Turističke zajednice Grada Čakovca. Uz to budite spremni na niz nezaboravnih lokacija ulicama grada koje vas mame na fotografiranje, selfie pointove te blagdanske blagodati za stvaranje uspomena.

Osvojite vrijedne nagrade!

Ako niste ljubitelj zimskih aktivnosti na otvorenom, Čakovec misli i na vas, jer se od hladnoće možete sakriti u niz vrhunskih restorana i kafića uz uživanje u nadaleko poznatoj eno gastronomiji Međimurja. Uz iće i piće na pripremljenoj Gastro ruti te sakupljanje žigova sudjelujete i u nagradnoj igri, pa vas dar ove godine čeka i prije samog Božića. Program će se odvijati na šest lokacija i bina diljem grada.

Dok će šetnice u samom centru te prema palači Zrinskih uz božićnu rasvjetu stvoriti pravu romantiku, a Franjevački trg prikazati međimursku i čakovečku tradiciju, saznajemo da će Djed Mraz svoju radionicu privremeno preseliti upravo u Čakovec. Djeca će biti njegovi pomoćnici, a ako odrade dobar posao očekuje se i posjet Djedice tijekom adventskih subota.

3.jpg

Zavirite u Adventski kalendar!

Čakovec će 2022. godinu ispratiti događanjima koja donose spoj tradicionalnog i modernog Božića, uz naglasak na obitelj, zajedništvo i vjerski dio manifestacije, ali i jedan novi koncept koji novi program donosi – svaki dan! Riječ je o Velikom čakovečkom adventskom kalendaru na kojem će svaki dan, do Badnjaka 24. prosinca. Njime će omogućiti uživanje u nečem novom i originalnom poput izvedbi, koncerata, izložbi, plesnih performansa, nastupa djece i slično, te će se dati prilika da se Čakovčanke i Čakovčani predstave te pokažu svoju gostoljubivost, ali i talent.

Čakovec kao moderan grad na taj se način pridružuje ozbiljnijoj ekipi diljem svijeta koja u svom središtu nudi događanja svakog dana u tjednu. Međimurje je odavno dokazalo kako zna napraviti nešto što je originalno, autentično i specifično za ovaj dio, kako ga oni zovu – falačeka zemlje.

banner.jpg