91. redovna godišnja izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Klenovnik

VV | 26.2.2023. u 14:28h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

DVD Klenovnik koji je prošle godine obilježio 90 godina svog djelovanja, u subotu je, u prostorijama vatrogasnog doma u Klenovniku održao  svoju 91. redovnu godišnju izvještajnu sjednicu Skupštine. Kao što je okupljene upoznao predsjednik DVD-a Klenovnik Nedeljko Gladović, prošle godine osim što su obilježili značajnu obljetnicu kako za samo Društvo, tako i za Općinu, odrađen je i niz intervencija na terenu, ali i edukacija članova, te nabavka potrebne vatrogasne opreme, a članovi DVD-a Klenovnik, zajedno s drugim udrugama koje djeluju na području Općine Klenovnik, aktivno su se uključili i u sva društvena zbivanja Općine.

- Ove godine s punim elanom krećemo u nove aktivnosti naše Društva. Uz pomlađivanje našeg članstva, velika nam je želja obnoviti i vozni park, za što se nadam da ćemo uz pomoć Varaždinske županije, županijske Vatrogasne zajednice i Općine Klenovnik u tome i uspjeti – naglasio je predsjednik DVD-a Klenovnik Nedeljko Gladović.

Sjednici su između ostalog prisustvovali i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Darko Majhen i predsjednica Općinskog vijeća Sanja Kolenko.

Načelnik Općine Blaško istaknuo je kako Društvo dobro radi, što samo potvrđuje i prošlogodišnje obilježavanje značajne obljetnice.

- U Klenovniku još uvijek ima ljudi, nas vatrogasaca, koji se ne boje jedan drugome stati rame uz rame i odraditi bilo kakvu intervenciju. Sami vatrogasci, uz brojne intervencije, odradili su i niz drugih značajnih aktivnosti, a sve kako bi podigli kvalitetu vatrogastva na području Općine. Stoga smatram kako naši mještani mogu biti sigurni uz vas – poručio je načelnik Blaško.

Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Darko Majhen čestitao je vodstvu DVD-a na realiziranim planovima u protekloj godini.

- Danas kada svi trče za profitom, kad izumire dobrovoljni rad i humanost, naći ljude, okupiti ih, uspješno voditi i koji će dati sebe da zaštite drugoga – nije jednostavno. Međutim, vi ste ovdje u Klenovniku uspjeli u tome. Dokaz tome je ovaj spoj mladosti i iskustva. DVD Klenovnik oduvijek je bio ne samo zaštitnik od požara, nego i nositelj brojnih drugih društvenih i kulturnih manifestacija – svojevrsna mala turbina koja pokreće društveni život ovoga kraja – poručio je Majhen, zahvalivši im na njihovom dopinosu u razvoju vatrogastva na području Varaždinske županije kao i čuvanju pozitivnih društvenih vrijednosti.

Zamjenica župana Silvija Zagorec podsjetila je kako je Varaždinska županija kolijevka vatrogastva, a DVD Klenovnik jedan od važnijih kotačiča u tom sustavu.

- Prošle godine proslavili ste 90 godina svojeg neprekidnog rada i djelovanja što samo govori u prilog tome da se na ovom prostoru njeguju vrijednosti kao što su plemenitost, humanost i pomaganje drugima. Željela bih ovom prilikom istaknuti i činjenicu kako ste i jedan od bitnih sastavnica sustava civilne zaštite, posebice danas kada nažalost izazova kao što su potresi, požari ili poplave ne nedostaje. Ova odora koju nosite, predstavlja odgovornost prema samome sebi, ali što je još važnije prema drugima, svojoj zajednici. Mislim da nema ništa plemenitije i humanije nego kad zaštitu života i imovine drugih stavljaš ispred sebe. I na tome vam hvala. Vama kao Društvu želim da imate što manje intervencija, a žiteljima Općine Klenovnik i svim stanovnicima Varaždinske županije da i dalje dajete sigurnost svojim postojanjem, radom i ulaganjem u sebe – zaključila je zamjenica Zagorec.