5 razloga zašto je manje više kada je o tuširanju riječ

V.V. | 13.8.2016. u 17:11h | Objavljeno u Društvo

Iako često slušamo o važnosti održavanja osobne higijene i tu vrijedi pravilo umjerenosti. Portal Readers Digest tako donosi 7 razloga zašto bi bilo bolje za vas da pod tuš odlazite što rjeđe.

1. Niste uopće toliko prljavi koliko mislite

Osim ako radite fizički zahtjevan posao ili živite u veoma vrućoj i sparnoj klimi, svakodnevno tuširanje nije potrebno. Tuširanje jednom u dva, ili čak tri dana, sasvim je dovoljno, tvrde dermatolozi.

2. Tuširanje uzrokuje svrbež i suhoću kože

Pretjerano tuširanje oslabit će zaštitu kože isušujući je, a suha koža sklona je svrbežu, alergijama i bolnim iritacijama kože. Naime, vrućom vodom se ispire zaštitni sloj koji se, s uz česta tuširanja, nema vremena oporaviti.

3. Svakodnevno se trebaju prati samo određeni dijelovi tijela

Umjesto da perete cijelo tijelo, isplahnite samo one dijelove koji to stvarno i trebaju – pazusi, noge i područje genitalija.

4. Tuširanjem se rješavate i dobrih bakterija

Vaše je tijelo prekriveno slojem dobrih bakterija koje tuširanje miče. Iako se njihov sloj obnavlja, nema potrebe uklanjati ga svakodnevno.

5. Uštedjet ćete vodu

Uz tuširanje od 8 minuta potrošit ćete oko 70 litara vode. Zato, odlučite smanjiti broj tuširanja u svojoj rutini, to bi se itekako moglo odraziti na račun za vodu.

Označeno u