Rodilištu varaždinske bolnice stigla vrijedna donacija - inkubator

VV | 25.12.2020. u 15:04h | Objavljeno u Društvo

U Opću bolnicu Varaždin stigla je još jedna vrijedna donacija, ovoga puta u rodilište. Službi za ginekologiju i opstetriciju tvrtka Branka d.o.o. darovala je inkubator.

Na donaciji je zahvalio ravnatelj Opće bolnice Varaždin, Nenad Kudelić.

- U posljednje vrijeme u Opću bolnicu Varaždin stigao je veliki broj donacija i većina njih bila je namijenjena za zbrinjavanje COVID-19 bolesnika. Ovoga puta veseli nas da zajednica i dalje vodi brigu o našim najmanjima. Bolnica mora funkcionirati i s donacijama i bez donacija, ali donacije, prvenstveno one koje su usmjerene za nabavku opreme, podižu standard i predstavljaju nadstandard u pružanju zdravstvene skrbi našim pacijentima. Svaka donacija je usmjerena potrebama pojedinih odjela i uvijek je dobro iskorištena - istaknuo je ravnatelj.

Pročelnica Službe Ivana Risek, dodala je da je inkubator koji su služi za zbrinjavanje prijevremeno rođene djece važna donacija za odjel.

 - Da bi takva djeca mogla preživjeti, moramo im osigurati uvjete slične onima kakve imaju u majčinom trbuhu, a inkubator je uređaj koji upravo to omogućava - naglasila je Risek.

- Mi imamo inkubatore tog tipa, međutim, planirali smo za sljedeću godinu nabavku novog, jer se stalno moraju zanavljati, a neki su pri kraju. Ovo je za nas veselje da imamo novi - dodala je voditeljica Odjela za neonatologiju i JIL novorođenčadi Karmen Magaš.

Ovo je jedna u nizu donacija Branke d.o.o.

 - Skoro svake godine doniramo, ili u bolnicu ili u druge dobrotvorne svrhe. Ove godine smo htjeli malo skrenuti pozornost s korone. Zato smo se odlučili za inkubator koji će, nadamo se, pomoći novorođenčadi. Također se nadamo da ćemo i u sljedećim godinama biti u mogućnosti donirati, i bolnici i kroz druge humanitarne akcije - rekao je Marin Kelemenić, voditelj marketinga Branke d.o.o.

bolnica_donacija_branka_2.JPG