"El patron" Kulturane palicom izudarao 35-godišnjaka, kojeg su zatim i ostali tukli

Varaždinske vijesti | 31.5.2021. u 19:20h | Objavljeno u Crna kronika

Nagađa se da je udruga bila pod nečijom zaštitom, a čijom, moglo bi se iščitati iz nekih objava na njezinoj FB stranici... 

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je danas provelo prvo ispitivanje četvero uhićenih hrvatskih državljana (1992., 1997., 2001. i 1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 29. svibnja 2021. oko 4,00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, zadao veći broj udaraca 35-godišnjem oštećeniku drvenom palicom u glavu te ga oborio na tlo, a osnovano se sumnja da su potom svi osumnjičenici nastavili zadavati udarce rukama i nogama oštećeniku u glavu, nakon čega su napustili mjesto događaja, a tijelo oštećenika prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel, novodi ŽDO, napominjući da je oštećenik zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo 30. svibnja 2021. godine. 

Uz to, kako dodaje ŽDO, postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 24-godišnjakinja u svojem stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.

Zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, državno odvjetništvo je predložilo da se odredi istražni zatvor protiv svih osumnjičenika.

Iako imena osumnjičenika ne navodi ŽDO, ipak se doznalo da se radi o A. D. G. (24), njezinom bratu  I. G. (24), zatim D. Ž. (25) te I. V. (29), koji se predstavlja kao "El patron" Kulturane. Naime, neki su na FB počeli objavljivati ne samo imena, nego i fotografije osumnjičenih.

Kulturana je udruga koja djeluje u istoimenom prostoru iznajmljenom u gradskoj sportskoj dvorani Graberje, ispred kojeg su zapaljene svijeće u znak sjećanja na tragično stradalog profesora Gospodarske škole N. Č., što je još jedna tragedija za obitelj, koju sudbina zadnjih godina ne mazi...

Iako se okolnosti i motiv njegovog premlaćivanja još utvrđuju, zna se da bio u Kulturani. No, javno nije poznato  je li tamo i on bio posjetitelj i dio društva u kojem je izbila tučnjava ili je samo došao zatražiti da se smire okupljeni, inače članovi i posjetitelji Kulturane,   što su znali tražiti i stanari okolnih stambenih zgrada, ukazujući i na druga neprimjerena ponašanja. 

Iako je policija zbog toga ranije intervenirala, štoviše vodio se i sudski postupak te je udruzi prijetio  raskid ugovora o zakupu zbog kašnjenja zakupnine, ništa se bitno nije mijenjalo.

Upravo zbog toga nagađa se da je udruga bila pod nečijom zaštitom, a čijom, moglo bi se iščitati iz nekih zanimljivih objava na njezinoj FB stranici...