Županijsko državno odvjetništvo traži strože kazne za osuđene u slučaju “majke monstruma”

| 2.9.2019. u 18:02h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko je državno odvjetništvo podnijelo žalbu protiv presude varaždinskog Županijskog suda koji je zbog organiziranja prostitucije izrekao kazne zatvora majci, kao i trojici muškaraca koji su imali seksualne odnose s njezinim kćerima, dok je jednog okrivljenog oslobodio optužbe. Žalba je podnesena zbog odluke o kazni u odnosu na 54-godišnjakinju, 75-godišnjaka i 77-godišnjaka jer državno odvjetništvo smatra da im je trebalo izreći strože kazne zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu višegodišnjeg prisiljavanja žrtava na neželjene spolne odnose s više osoba i posljedica koje žrtve trpe, kao i zbog materijalnih i procesnih povreda koje su dovele do oslobađanja okrivljenika od optužbe.

Prvookrivljena V. N. (1965.) proglašena je krivom te je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci za organiziranje pružanja seksualnih usluga, točnije za više slučajeva podvođenja svojih kćeri, od kojih je jedna u inkriminiranom razdoblju dijelom bila dijete. Naime, od 1998. pa do kraja 2004. u mjestu u kojem je živjela S. P. te okolici pronalazila muške osobe kojima će pružati seksualne usluge njezina starija kći, koja je do kraja 1999. godine bila dijete, a nakon toga do kraja 2003. maloljetna. Kako bi je kći poslušala i na to pristala, koristila je roditeljski autoritet, kao i teške obiteljske prilike u kojima je živjela. Tako je u više navrata dogovorila s drugooptuženim I. B., trećeoptuženim. M. K., četvrtooptuženim S. D., petooptuženim D. H., kao i F. B. te D. S., da će im njezina kći pružiti seksualne usluge, nakon čega su joj oni zauzvrat preko kćeri ili osobno davali od 20 do 300 kuna ili živežne namirnice.

Nadalje, prvookrivljena je proglašena krivom jer je od ožujka 2006. pa do kraja 2012., u mjestu u kojem je živjela i okolici pronalazila muške osobe kojima će pružati seksualne usluge njezina mlađa kći, koja je bila maloljetna do 2009. godine. I tu je koristila roditeljski autoritet da je kći posluša, kao i teške obiteljske prilike u kojima je živjela. Ali i ne samo to. Naime, nakon što je ova kći rodila u siječnju 2009., kao i još tri puta kasnije, u više j navrata dogovorila s opt. I. B., opt. M. K., opt. I. C. i opt. J. G., da će im kći pružati seksualne usluge, što je ona i činila kao samohrana majka, koja teško podiže djecu. Zauzvrat, majka je preko kćeri ili osobno dobivala novac u iznosima od 20 do 300 kuna ili živežne namirnice.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti