Zlostavljao maloljetnicu i teško je ozlijedio, DORH podnio žalbu na preblagu kaznu Foto: ilustracija

Zlostavljao maloljetnicu i teško je ozlijedio, DORH podnio žalbu na preblagu kaznu

Varaždinske vijesti | 12.12.2021. u 17:01h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. studenoga podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1998.) proglašen krivim zbog počinjena dva kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode, kaznenog djela povrede djetetovih prava i kaznenog djela teške tjelesne ozljede, i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca, od čega bezuvjetno sedam mjeseci, a jednu godinu i sedam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Optuženik je proglašen krivim da je od svibnja 2017. do svibnja 2019. godine počinio navedena kaznena djela na štetu maloljetne žrtve (2001.).

- Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je optuženiku izrečena preblaga kazna koja nije primjerena težini i opasnosti počinjenih kaznenih djela, a naročito nije primjerena dugotrajnosti i intenzitetu protupravnog okrivljenikova ponašanja prema žrtvi koju je izložio grubom zlostavljanju i zbog kojeg žrtva trpi ozbiljne fizičke i psihičke posljedice - istaknuli su iz Općinskog državnog odvjetništva.