ŽDO Varaždin traži nastavak istražnog zatvora za Ivora Vujasinovića i Asju Gorski

VV | 23.1.2023. u 17:00h | Objavljeno u Crna kronika

Prije mjesec i pol dana donijeta je presuda u slučaju Kulturana, točnije u slučaju tragično preminulog profesora Nine Čengića za što su okrivljeni bili Ivor Vujasinović, Asja Gorski, Ivan Gorski te Dominik Žnidarić. Donošenjem presude gdje je Ivor dobio tri godine zatvora, Asja dvije i pol godine zatvora, Ivan Gorski dvije godine zatvora, a Dominik Žnidarić godinu i pol zatvora, svi okrivljeni su pušteni na slobodu tj. ukinut im je istražni zatvor do donošenja pravomoćne presude.

Upravo se na ovu odluku ukidanja istražnog zatvora za Ivora Vujasinovića i Asju Gorski žali Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Sud je u obrazloženju naveo da su optuženici prvotno bili optuženi za kazneno djelo teškog ubojstva, gdje je optužba na kraju dokaznog postupka njihove radnje okvalificirala kao kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti, što je s obzirom na visinu propisane kazne znatno lakše kazneno djelo, te da su isti u konačnici nepravomoćno osuđeni za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, počinjeno s neizravnom namjerom.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Video sadržaj