Zbog velikog broja smrtno stradalih, policiji u pomoć stižu Kobre Foto: Mario Šamec

Zbog velikog broja smrtno stradalih, policiji u pomoć stižu Kobre

Martina Pižeta | 10.10.2016. u 13:09h | Objavljeno u Crna kronika

Porast broja prometnih nesreća i s ozlijeđenim osoba i s materijalnom štetom, porast ukupnog broja ozlijeđenih osoba, a naročito porast broja poginulih osoba u prvih devet mjeseci ove godine Policijsku upravu varaždinsku prisilili su na pojačano poduzimanje preventivno-represivnih mjera u prometu do kraja godine.

Stanje sigurnosti je nezadovoljavajuće. Na području PU varaždinske u prvih devet mjeseci ove godine dogodile su se 904 nesreće, od čega je u deset poginulo 13 osoba. Evidentiran je i porast broja ozlijeđenih osoba (294), a i više je nesreća s materijalnom štetom (601). Usto, više je alkoholiziranih vozača u nesrećama (229). U odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježimo porast svih parametara. U padu je jedino broj teško ozlijeđenih osoba. Lani ih je bilo 69, sada ih je 63 – pobrojao je Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske.

Crni rujan

Rujan je, kaže, bio najgori mjesec gledajući broj poginulih. Samo u tom mjesecu poginulo je osmero osoba, četvero u nesreći na Varaždin Bregu, pješak u G. Voći, motociklist na varaždinskoj JZ obilaznici te vozač u G. Knegincu. Ozljedama zadobivenima prilikom naleta teretnjaka krajem rujna u Koprivničkoj ulici u petak je podlegla i 77-godišnja pješakinja.

Povećavat ćemo broj policijskih službenika na terenu, kojima će se pridružiti članovi naše interventne jedinice, a pojačat ćemo i naš mobilni tim. Na prometnicama će sada biti ukupno 15 službenika s dva presretača i dva motocikla. U provođenje akcija koje ćemo pojačati do kraja godine, naročito akcija “Brzina” i “Alkohol”, uključit ćemo i mobilne timove iz PU međimurske, PU koprivničko-križevačke te PU krapinsko-zagorske. Usto, za vrijeme trajanja ciljanih akcija zatražit ćemo i ispomoć mobilne jedinice Ravnateljstva policije, tzv. Kobri – najavljuje Posavec.

Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u