Krvavi obračun, koj je odnio jedan život, posljedica je sukoba dviju romskih obitelji

vv | 25.8.2021. u 13:54h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog ubojstva i drugih kaznenih djela, uhićeni, 22-godišnjak, 27-godišnjak i - maloljetnik

Policijski službenici Policijske uprave međimurske uhitili su 22-godišnjaka,  27-godišnjaka i maloljetnik zbog osnova sumnje da su počinili ubojstvo i druga kaznena djela, koja su se dogodila u naselju Parag sinoć  oko 20,55 sati. Krvavi obračun posljedica je sukoba dviju romskih obitelji.

-Do sada poduzetim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je na ulici došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između članova dviju obitelji, muške osobe rođene 1980. godine i njegovog maloljetnog sina s jedne strane te muških osoba rođenih 1970., 1994. i 1999. godine i maloljetnika, s druge strane, rekao je načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač pred novinarima okupljenim na izvanrednoj konferenciji.

Zlatko Baranašić, voditelj Odjela za obradu kriminaliteta u Službi kriminalističke policije Policijske uprave međimurske dodao je da se u sukob umiješala i muška osoba rođena 1982. godine.

-Potom su počinitelji,  22-godišnjak i  27-godišnjak, ispalili iz puške nekoliko hitaca u zrak i prema okupljenima, a tom prilikom je od zadobivenih ozljeda, nažalost, smrtno stradala ženska osoba rođena 1962. godine. Prilikom pucnjave ozljede su zadobile muške osobe rođene 1980., 1983. i 2001. godine te maloljetnica i dijete, rekao je Baranašić, dodajući da su ozlijeđeni prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec gdje im je pružena liječnička pomoć, a vrsta i težina ozljeda okvalificirat će se naknadno. 

web-_puska_-_ubojstvo.jpg

Pretragom terena u blizini mjesta događaja pronađeno je vatreno oružje za koje se sumnja da je korišteno prilikom izvršenja kaznenog djela.

-Policijski službenici Policijske uprave međimurske i varaždinske te ATJ Lučko radi prevencije i održavanja povoljnog stanja sigurnosti i dalje će biti prisutni u naselju Parag, sukladno sigurnosnoj prosudbi, napomenuo je načelnik Sokač.

Očevid na mjestu događaja provela je dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske.

Na konferenciji je govorio i savjetnik ministra MUP-a Vladimir Faber, koji je upućen na rad u Međimursku županiju upravo zbog složenog sigurnosnog stanja.