Zbog prekršaja, sud oduzeo Porsche, a DORH ga vratio!? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zbog prekršaja, sud oduzeo Porsche, a DORH ga vratio!?

| 4.12.2023. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Sudu dozlogrdilo: Mladić (28) iz Međimurja ostao bez Porschea vrijednog više od 750.000 kuna - sad je trajno vlasništvo RH! Tako se izvještavalo nakon presude Visokog prekršajnog suda, koji je lani potvrdio presudu Općinskog suda u Čakovcu. No, Porsche nije u državnom vlasništvu, već je vraćen vlasniku, unatoč pravorijeku suda.

Sve je počelo kada je policija u ožujku prošle godine u Čakovcu zaustavila Porsche Cayenne čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji L. M. Budući da je vozilom upravljao dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog 12 negativnih prekršajnih bodova tijekom dvije godine, uhićen je i priveden u policijsku postaju, Porsche mu je privremeno oduzet. Temeljem optužnog prijedloga, prekršajni odjel čakovečkog Općinskog suda kaznio ga je kaznom zatvora u trajanju od 46 dana s uvjetnom osudom u trajanju od šest mjeseci. Uz to, vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci te mu je oduzet automobil u korist države, bez prava na naknadu. 

Vozač se, međutim, nije s time mirio. Protiv prvostupanjske presude, podnio je žalbu Visokom prekršajnom sudu zbog povrede materijalnog prava, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te odluke o prekršajnopravnoj sankciji. No, bezuspješno...

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u