Zbog posjedovanja programa za neovlašteni pristup drugim računalima 20-godišnjaku kaznena prijava Foto: Ilustracija/Pixabay

Zbog posjedovanja programa za neovlašteni pristup drugim računalima 20-godišnjaku kaznena prijava

VV | 24.7.2020. u 18:12h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 20 godina iz Trnovca.

- Sumnja se da je mladić tijekom 2019. godine nabavljao i na svojem osobnom računalu posjedovao računalne programe i računalne podatke stvorene ili prilagođene za neovlašten pristup drugim računalnim sustavima i nezakonito preuzimanje korisničkih podataka sa računala. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga računala, kojom prilikom je pronađeno više različitih programa koji su namijenjeni izvršenju kaznenih djela protiv računalnih sustava, kao i veliki broj nepripadajućih adresa elektroničke pošte sa pripadajućim pristupnim lozinkama. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo „Zlouporaba naprava“ – navode iz PU varaždinske.