Zbog ozbiljnih prijetnji, koje su joj uputili, osuđeni na četiri mjeseca uvjetnog zatvora

vv | 24.7.2021. u 17:15h | Objavljeno u Crna kronika

Temeljem optužnice Općinskog državnog odvjetništva sa zahtjevom za izdavanjem kaznenog naloga, varaždinski Općinski sud  proglasio je okrivljene K. P. i A. P.  krivim za kazneno djelo protiv osobne slobode – prijetnjom. Zbog toga su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora na po četiri mjeseca, koja može biti opozvana ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine od pravomoćnosti presude počine novo kazneno djelo.

Ozbiljne prijetnje prvookrivljeni je izrekao 21. kolovoza 2020. u Varaždinu, kada je nazvao na mobitel P. J. sa svog mobilnog telefona te joj zaprijetio u cilju da je zastraši.

 -Nemoj više dolaziti na inspektorat ili ću ti polomiti noge, nemoj raditi cirkuse jer budeš ostala bez glave“, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, stoji u presudi.

Istog dana, ali nešto kasnije, drugookrivljeni je nazvao P. J. Viberom sa svog mobilnog telefona na njezin mobilni telefon te joj zaprijetio također u cilju da je zastraši.

-Polomit ću ti noge, ubit ću tebe i tvojeg tatu, povuci prijave koje si jučer dala na policiji, USKOKU i Županijskom, nemoj dolaziti u firmu i nemoj zvati računovođu“, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, kao i život i sigurnost članova njezine obitelji, stoji u presudi varaždinskog Općinskog suda, koji je temeljem uvida u spis utvrdio da u njemu postoje dokazi koji opravdavaju izdavanje kaznenog naloga, i to medicinska dokumentacija za P. J., službena zabilješka o postupanju policijskih službenika PU varaždinske od 21. kolovoza 2020., zapisnik o ispitivanju osumnjičenika A. P. od 21. kolovoza 2020. s DVD snimkom, zapisnik o ispitivanju osumnjičenika K. P. od 24. kolovoza 2020. s DVD snimkom, zapisnik o ispitivanju svjedoka/žrtve P. J. od 30. rujna 2020., CD medij s fotografijama mobilnog telefona P. J., kao i zapisnik o ispitivanju svjedoka J. J. i svjedokinje J. J.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.