Zbog ozbiljnih prijetnji, koje su joj uputili, osuđeni na četiri mjeseca uvjetnog zatvora

vv | 24.7.2021. u 17:15h | Objavljeno u Crna kronika

Temeljem optužnice Općinskog državnog odvjetništva sa zahtjevom za izdavanjem kaznenog naloga, varaždinski Općinski sud  proglasio je okrivljene K. P. i A. P.  krivim za kazneno djelo protiv osobne slobode – prijetnjom. Zbog toga su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora na po četiri mjeseca, koja može biti opozvana ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine od pravomoćnosti presude počine novo kazneno djelo.

Ozbiljne prijetnje prvookrivljeni je izrekao 21. kolovoza 2020. u Varaždinu, kada je nazvao na mobitel P. J. sa svog mobilnog telefona te joj zaprijetio u cilju da je zastraši.

 -Nemoj više dolaziti na inspektorat ili ću ti polomiti noge, nemoj raditi cirkuse jer budeš ostala bez glave“, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, stoji u presudi.

Istog dana, ali nešto kasnije, drugookrivljeni je nazvao P. J. Viberom sa svog mobilnog telefona na njezin mobilni telefon te joj zaprijetio također u cilju da je zastraši.

-Polomit ću ti noge, ubit ću tebe i tvojeg tatu, povuci prijave koje si jučer dala na policiji, USKOKU i Županijskom, nemoj dolaziti u firmu i nemoj zvati računovođu“, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost, kao i život i sigurnost članova njezine obitelji, stoji u presudi varaždinskog Općinskog suda, koji je temeljem uvida u spis utvrdio da u njemu postoje dokazi koji opravdavaju izdavanje kaznenog naloga, i to medicinska dokumentacija za P. J., službena zabilješka o postupanju policijskih službenika PU varaždinske od 21. kolovoza 2020., zapisnik o ispitivanju osumnjičenika A. P. od 21. kolovoza 2020. s DVD snimkom, zapisnik o ispitivanju osumnjičenika K. P. od 24. kolovoza 2020. s DVD snimkom, zapisnik o ispitivanju svjedoka/žrtve P. J. od 30. rujna 2020., CD medij s fotografijama mobilnog telefona P. J., kao i zapisnik o ispitivanju svjedoka J. J. i svjedokinje J. J.