Zbog napada na tadašnjeg saborskog zastupnika, a danas župana trojica - u zatvor Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zbog napada na tadašnjeg saborskog zastupnika, a danas župana trojica - u zatvor

Ivica Kruhoberec | 2.1.2024. u 19:00h | Objavljeno u Crna kronika

Sredinom 2018. godine Anđelko Stričak, tadašnji saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije, napadnut je u Varaždinu, točnije nedaleko od dravskog kanala. Ovih dana, pet i pol godina nakon razbojništva i četiri godine nakon podizanja optužnice, počinitelji su osuđeni na varaždinskom Općinskom sudu.

Trojica mladih razbojnika prišla su 24. srpnja 2018. oko 22.30 sati Stričaku, koji se nalazio u predjelu Beli Kipi, odnosno produžetku ulice Eugena Kumičića prema dravskom nasipu. U nakani da se domognu novca i drugih vrijednih predmeta, Stričaku su prvo prišli maloljetni K. H. i Đani Udorović (21).

- Daj pare, uzviknuo je, prema presudi, Đani Udorović. Stričak je odgovorio da novac nema.

- Daj ne laži, koga zafrkavaš, uzvratio mu je okrivljeni te ga desnom rukom odgurnuo u prsa. Nakon toga su došli ostali napadači, Siniša Bogdan (19) i Dario Udorović (26), koji su Stričaka također naguravali. U jednom trenutku Đani ga je dva puta udario u lijevu stranu lica, odnosno sljepoočnicu, te jednom iznad lijevog oka, a potom su ga počeli udarali i svi ostali, uslijed čega su mu nanijeli razderotinu na lijevoj strani čela, krvni podljev vjeđa lijevog oka, manji krvni podljev spojnice desnog oka i manji traumatski otok mrežnice oba oka...

Više pročitajte u novom broju Varaždinca...