Zbog bračnih razmirica, vozač završio na sudu, ali je na kraju ipak oslobođen zahvaljujući - supruzi

vv | 17.12.2019. u 09:04h | Objavljeno u Crna kronika

58-godišnjeg oca troje odrasle djece, koji povremeno zarađuje kao vozač, prekršajni je odjel varaždinskog Općinskog suda oslobodio u postupku zbog nasilja u obitelji.

Prema optužnom prijedlogu Policijske postaje Novi Marof, on je 30. lipnja oko 18 sati došao na polje gdje se nalazila njegova supruga te ju je počeo vrijeđati pogrdnim riječima: "J.. ti bog mater, k., gubi se iz mog života", a potom je i fizički napao, i tako što ju je rukama pogurnuo, bacio na pod i pritiskao te stiskao njezine ruke. Nakon što je otišla doma, okrivljeni je oko 23,10 sati došao na istu adresu i pokušao ući u spavaću sobu u koju se supruga zaključala pa je zbog toga ispred vrata vikao, galamio i vrijeđao ju pogrdnim riječima: "Kurvo, j.. ti Bog mater, pusti me unutra, sportl bum to sve kaj sam napravil", a zatim na hodniku razbio teglu sa cvijećem, ušao u dnevni boravak, razbacao stvari, istrgnuo televizor sa zida i bacio ga na pod, čime je suprugu uznemirio i povrijedio joj dostojanstvo te izazvao sjećaj straha i uznemirenosti".

-Ne smatra se krivim za prekršaj koji mu se stavlja na teret, rekao je okrivljeni, a onda detaljno opisao što se dogodilo 30. lipnja.

Naime, toga je dana zajedno sa suprugom došao u vrt koji je dalje od kuće u kojoj stanuju. Došavši u vrt, primijetili su da im je netko uzeo povrće koje izraslo, a što nije bilo prvi put. Zato je supruzi rekao da će tu noć prespavati u kamp kućici, koju imaju na tom zemljištu.

-Ona je zbog toga negodovala i rekla mi je da ću sigurno dovesti nekakvu ženu, što uopće nije bilo točno jer smo već 25 godina skupa i nikada se nije dogodilo da bi bio u bilo kakvoj vezi s bilo kojom drugom ženom, naglasio je okrivljeni.

Kako je dodao, svađa je počela još ranije, i to kada je supruzi predbacio da je dala automobil koji je kupio kćerki, koja je diplomirala i koja jako čuva vozilo, sinu koji je došao iz terena i koji često oštećuje vozila koja vozi. Tu su se verbalno posvađali i vrijeđali su se međusobno, a i psovali, ali sigurno joj nije rekao „J.. ti Bog mater“, jer takvu psovku nikada ne izgovara. No, kako je naglasio, supruga je i njega vrijeđala, govoreći mu da je lažov i da se s drugom ženom „kurva“ , a on njoj da je takva kakve su joj i prijateljice s kojima se druži, a da su one dokazane „kurve“.

Prije nego što je išao prespavati u kamp kućici, supruga je rekla da ide doma i htjela je uzeti sa sobom kosilicu.

-Rekao sam joj neka kosilicu ne uzima jer da mi je još potrebna, ali ona ju je htjela svakako staviti u vozilo i onda smo oboje uhvatili kosilicu i vukli je, ustvrdio je na sudu, dodajući da je supruga pala, ali se digla te mu potrgala kombinezon pa joj je rekao neka si uzme kosilicu.

Ona ju je uzela, stavila u automobil i otišla.

-Kada me  je supruga vukla za kombinezon, branio sam se tako što sam vikao „u pomoć“ da bi možda čuli susjedi i došli te vidjeli da nisam taj koji je nasilan. Međutim, nitko nije došao i supruga je otišla, rekao je okrivljeni.

Nakon što je supruga otišla, ostao je u vrtu, ali kada je bilo već oko 22.30 sati i susjedi na koje je sumnjao da im uzimaju povrće iz vrta su otišli, odlučio je ići kući.

- Kada sam došao doma, vrata su bila zaključana pa nisam mogao ući niti u kuću, a niti u radionu. Na donjem katu bila je otvorena kuhinja i tu sam ušao. Htio sam upaliti svjetlo, a prekidač se nalazi iza televizora, koji je pao na pod. Revoltiran time, bacio sam i policu koja je bila ispod televizora isto tako prelagano postavljena. Suprugu nisam u kući uopće vidio, zvao sam je i pri tom vikao jer je ona bila na katu pa ga drugačije nije mogla niti čuti. Tražio sam od nje da miu dozvoli uzeti stvari jer je ujutro morao ići na put izvan Hrvatske, budući da vozim kamion. Rekla mi je da mogu uzeti samo uz dolazak policije, a ja njoj da su ju lijepo naučile njezine „kurvetine“, rekao je okrivljeni koji je nakon toga spavao u kamionu i ujutro otišao na put.

Kada se vratio s puta, došao je u policijsku postaju. Sa suprugom nije kontaktirao, nego je htio prvo obaviti razgovor u policijskoj postaji, ali je nakon toga uhićen.

- Odnosi između supruge i mene su inače dobri, jedino što mi ona zna predbacivati veze s drugim ženama, i to neosnovano. Naime, vozač sam i sada radim samo povremeno, ali se događa da me nema kod kuće po mjesec ili dva i onda to kod nje izaziva ljubomoru, ukazao je okrivljeni, kojeg je sud oslobodio optužbe jer je njegova supruga uskratila je dati iskaz, a osim nje, događaju nije bio nazočan nitko drugi.