Zaustavljeni vozači u Žarovnici i Ivancu, vozili pijani i morali na triježnjenje

vv | 17.6.2024. u 17:30h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 16. lipnja oko 11.30 sati, u Žarovnici, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.05 promila upravljao 58-godišnjak. Pošto je postojala opravdana bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, priveden je u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 16. lipnja oko 21.10 sati, u Ulici Akademika Mirka Maleza u Ivancu, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.34 promila, te prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i za vrijeme kad mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja, upravljao 50-godišnjak. Pošto je postojala opravdana bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od toga 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 74 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 49 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 189 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 3.24 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača bicikla, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 132 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su  smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.