Zaustavili ga zbog pijane vožnje, a onda je psovao i vrijeđao policijske službenike

VV | 12.6.2023. u 11:09h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 12. lipnja u 0.05 sati u Strmcu Podravskom, na državnoj cesti D-2, policijski službenici Interventne jedinice policije zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 46-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1.35 promila. Navedeni je prilikom postupanja, zajedno sa 56-godišnjim suvozačem, galamio, psovao i vrijeđao policijske službenike. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, navedeni je priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će se podnijeti prijava zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a protiv njega i 56-godišnjaka, i zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 9 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 229 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 67 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 98 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.51 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 85 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.